És győztük le a Szigetszentmiklóst.

A Marosvásárhelyen született Csizmadia Csaba első bajnoki mérkőzését játszotta a Ferencváros öregfiúk együttesében az Öregfiúk I. osztály 3. játéknapján, hétfő este a Szigetszentmiklós ellen. Az összecsapás hidegzuhannyal indult, hiszen az 1. percben egy vendég támadás végén egy megpattanó labda után az ellenfél szerzett vezetést (0-1). Ezt követően folyamatosan támadott csapatunk, fölényünk pedig a félidő közepén góllá érett: a 30. percben Jovánczai Zoltán nagyszerűen ment el a pálya jobb oldalán, majd centerezését követően Bojan Lazic a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, amely a kapufáról a hálóba pattant (1-1). Nem sokkal később Jovánczai forintos labdát adott Józsi Györgynek, aki remekül lépett ki a védők közül, majd a kapu közepébe gurított – ezzel máris nálunk volt az előny (2-1)! És még nem volt vége: az első félidő harmadik FTC-találatát is Jovánczai készítette elő, nagyszerű beadását Palásthy Norbert mintaszerűen fejelte a hosszú sarokba (3-1).

A szünet után több cserét is végrehajtott az FTC, a pályára lépett játékosok pedig mind remek teljesítményt nyújtottak, gólokat is szereztek. Az 55. percben Bojan Lazic indította Ujfalusi Attilát, aki egy villámgyors ellentámadás végén lefutotta ellenfelét, majd okosan a hosszú sarokba gurította a labdát (4-1). A folytatásban is sorra alakítottuk ki a helyzeteket, rengeteg ziccer maradt ki. Végül a 71. percben Palásthy nagyszerű ütempassza után Horváth Péter belsővel a jobb alsó sarokba helyezett, ezzel megszerezve a Ferencváros ötödik gólját, egyúttal kialakítva az 5-1-es végeredményt. Jó játékkal, szépszámú közönség előtt, közönségszórakoztató futballt játszva aratott újabb győzelmet csapatunk, amely legközelebb szeptember 20-án, hétfőn a Honvéd vendégeként lép majd pályára.

Kissé álmosan kezdődött a meccs, hiszen rögtön az elején kaptunk egy szerencsétlen gólt, ám ezt követően felébredt a csapat és elkezdtünk játszani. Még az első félidőben egyenlíteni tudtunk, majd kétgólos előnyt szereztünk, a folytatásban pedig még kétszer a kapuba találtunk. Emellett volt 3-4 olyan lehetőségünk is, amelyből gólt szerezhettünk volna. A kihagyott helyzetek ellenére sima lett a vége – értékelt az együttes hátvédje, Keller József.

Férfi labdarúgás, öregfiúk, 3. forduló
Ferencváros 5-1 (3-1) Szigetszentmiklós
Gólok: Horváth, Józsi, Lazic, Palásthy, Ujfalusi

Szeiler – Ebedli (Ujfalusi, 51.), Csizmadia, Keller, Fehér Á (Zsolnai, 63.). – Lazic, Szekeres – Jovánczai (Lengyel, 41.), Józsi (Horváth P., 56.), Jordáki (Szenes, 51.) – Palásthy

Fradi.hu