Vezetőedzőnk sajtótájékoztatója.

Nagyon nehéz meccs volt, főleg a piros lap után. Emberhátrányban nem könnyű majdnem a teljes mérkőzést lejátszani, de rengeteg munkát tettünk bele ebbe a találkozóba, főleg hátul, és még a gól után is megvoltak a további helyzeteink, ám sajnos ezek kimaradtak – kezdte értékelését a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Peter Stöger.

Vezetőedzőnk elmondta, Botka Endre is tisztában van azzal, hogy a kiállítása előtt hibát követett el, de a hiba a játék része. Szakvezetőnk kiemelte, a csapat emberhátrányban is lehozta a meccset, ami nagyban köszönhető annak, hogy a játékosok nagyot küzdöttek, és akadt egy-két kiváló egyéni teljesítmény is.

Vécsei Bálint keményen dolgozik az edzéseken, mindig készen áll, és megküzdött azért, hogy ma kezdő legyen. Remekül teljesített, aminek nagyon örülök. Mindenkinek tudomásul kell vennie, a Ferencvárosban minden játékosnak minden játékpercért meg kell küzdenie.

Peter Stöger újságírói kérdésre elmondta: a 23. percben összeszedett piros lap miatt csak annyiban kellett átvariálnia a csapat játékát, hogy a hátsó két vonalat 4-4 emberre kellett meghagynia, és tudta, elől sokkal kevesebb lesz majd a gólszerzési lehetőség.

Fontos volt, hogy ezt a meccset – ha szenvedés árán is, de – megnyerjük, mert így nyugodtabban készülhetünk a Leverkusen elleni EL-nyitányra, ami nagyon nehéz lesz. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kvalitásai vannak ellenfelünknek, a Bundesliga nem a magyar bajnokság. Az sem sokat segít a felkészülésben, hogy sok játékost nélkülözni kellett a válogatott mérkőzések miatt, de nézzük a jó oldalát: Botka most pihenhetett, nem lesz fáradt csütörtökre.

A sajtótájékoztató végén mesterünk Franck Boli helyzetéről is beszélt.

Mindenki tudja mi van vele, nem titok. Meglátjuk, hogy mit hoznak a következő hetek, semmi visszafordíthatatlan nem történt. Tudjuk, hogy minőségileg gyengült a keret azzal, hogy kikerült belőle Boli, de a csapat az első. Mindenkinek a Ferencvárosért kell küzdenie, ez az első. Átbeszéltük, ami történt, de a következő hetekben nem edz az első számú csapattal, viszont tisztáztuk: van visszaút számára.

Fradi.hu