Anikóval beszélgettek sérüléséről, a válogatottról és a Fradiról.

Kovacsics Anikó, a Ferencváros irányítója büszke a női kézilabda-válogatott olimpiai hetedik helyezésére és optimista a Fradi idei szereplését illetően. Szeretnének bajnoki címet védeni és bekerülni a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közé.

A Ferencváros és a női kézilabda-válogatott irányítója, Kovacsics Anikó az olimpián sérült meg újra és műteni kellett a vállát. „Most volt egy hete a vállműtétem, jól sikerült. Elkezdtem a rehabilitációt, aminek az első négy hete, hogy rögzítve fel van kötve a karom. Utána kezdődik majd az érdemi rész, de azt ki kell várni” – mondta a zöld-fehérek kézise az M4 Sport csütörtök délelőtti Sporthíradójában.

Az FTC közleménye szerint minimálisan fél éves kihagyás vár rá. „Valószínűleg tényleg alsó hangon ez lesz a minimum. A rehabilitáció közben látjuk majd, milyen állapotban leszek. Örülnék neki, ha hamarabb térnék vissza, de nem szabad elkapkodni.

Márciusban már megsérült a válla, de a tokiói olimpiáig felépült, ott azonban az első mérkőzés utáni edzésen újra fájdalmat érzett. „Megviselt, főleg hogy szinte teljesen jónak éreztem a vállam már a távolabbi lövésekre is. Semmi félsz nem volt bennem, de egy olyan ütést kaptam, amit a március végi sérüléskor is. Ez ugyanazt az eredményt hozta, nem tartott úgy a vállam.

Hazaérkezése után követte a válogatott meccseit a tévében, ő volt a „legnagyobb szurkoló” a tv előtt. „Kiabáltam, szurkoltam, felkeltem, ha korábban volt a meccs, ha később, akkor is mindet néztem. Nagyon örülök, hogy a lányok így fejezték be.

A válogatott végül a hetedik helyen végzett az ötkarikás játékokon. „Ez a hetedik hely egy olimpián olyan eredmény, amire büszkék lehetünk. Nyilván a brazil és az orosz meccs nem volt szép, lehetett volna jobb. A végül olimpiai bajnok franciáktól is csak eggyel kaptunk ki, ott egy kicsi kellett volna. Erről már kár beszélni, mi lett volna, ha. Örülök, hogy a csapat össze tudta szedni magát, nagy erőre vall.

Ami a klubját illeti, nagyon bízik a Ferencváros jó szereplésében, jó dolgokat látott a felkészülési meccsek alatt és a pályán kívül az öltözőben is. „Egyénileg jó erőkből állunk és csapatként is egyre jobban összekovácsolódunk. Nagyon jó Fradira számítok idén.

Szeretnék megvédeni bajnoki címüket a Győrrel szemben, de ezt nagyon nagy célnak tartja. „A Győr nagyon erős. A tavaszi győzelmünk fantasztikus volt, szinte álomszerű. Ha elhisszük és minden meccsen a cél lebeg a szemünk előtt, bármi megtörténhet. Kemény szezon lesz, kezdődnek a meccsek, tegnap a bajnoki, majd szombaton idegenben a BL, ez így lesz november közepéig, végéig. Szerintem felkészültünk rá.

Dortmundba nem utazik a csapattal a BL-rajtra, de a tévé előtt ő lesz az „első számú szurkoló”, a hazai meccseken pedig „természetesen” ott lesz.

Az EHF sorrendje alapján a Győr lesz az idei Bajnokok Ligája legerősebb csapata, a Ferencvárost az ötödik helyen rangsorolta az Európai Kézilabda Szövetség. Bízik abban, sikerül megugorni az utolsó lépcsőfokot és bejutnak a Final Fourba, a legjobb négy csapat közé. „Évről évre ott vagyunk a közelében, a rutint is egyre jobban megszerezzük. Ez a célunk, ha nem ez lenne, akkor inkább ne is álljunk neki a szezonnak. Örülnék, ha egyszer végre két magyar csapat lenne a Final Fourban.

M4 Sport