Az Erste Liga rajtja előtt tartott sajtótájékoztatót a sorozat vezetősége a résztvevő csapatok képviselőivel együtt.

Csütörtökön megtartották az Erste Liga idénynyitó sajtótájékoztatóját.

Szőke Álmos ligaelnök szerint sikerült előrelépni és fejlődni az előző szezonban is. A meccsek kétharmada szoros küzdelemben dőlt el, a rájátszás is kiélezett csatákat hozott. Reméli, hogy idén végig lehetnek nézők a mérkőzéseken, és hasonló izgalmakat láthatnak. A DVTK Jegesmedvék visszatérését, az új győri klubot és az FTC-Telekom első nézők előtti teljes szezonját a Tüskecsarnokban mind fontos fejleménynek nevezte. A lebonyolításról elmondta, nem lesz középszakasz, az első hat helyezett a rájátszásba jut, a 7-10.-ek pedig playoff-kvalifikációs párharcot játszanak három nyert meccsig.

Szabados Richárd, a liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője szerint pikáns és izgalmas bajnokság elé nézünk. Örömtelinek nevezte, hogy a nézők visszatérhetnek a csarnokokba, és azt is, hogy új együttesek is indulnak. “A legfontosabb cél, hogy népszerűbb legyen a magyar jégkorong, ezt a nézők számán lehet lemérni. Újdonság, hogy minden klub első hazai meccse ingyenesen lesz megtekinthető. Továbbá olyan városokat is bekapcsolunk a vérkeringésbe, ahol nincs felnőttcsapat, Zalaegerszegen és Ajkán is lesz találkozó, ezek mellé roadshow-t, más programokat szervezünk” – jelentette be, hozzátéve, a klubok több eszközre is pályázhatnak, hogy jobban kiszolgálják a szurkolóikat. Az új szezonban szurkolói mentorprogram is indul, az ebben kiválasztottak csatornaként működnek a csapat és a nézők között, a cél az, hogy minél több embert kicsábítsanak a meccsekre. Minden jó, ha a vége jó – mondta az alelnök a Brassó indulása körüli helyzetről. A csapat emeli a liga színvonalát, és azzal hárult el az akadály a nevezése elől, hogy már nem támasztott olyan feltételeket, mint korábban. Szabados Richárd megerősítette: az Erste Bank továbbra is a liga mögött áll.

Hudák Gábor szakmai igazgató a tizenegy csapat képviselője közül ötödikként szólalt fel. Elmondta, az előző idényt kudarcként élte meg a szakosztály, hiszen kétszeres címvédőként az Erste Liga döntőjéről, és címvédőként a Magyar Kupa fináléjáról is lemaradt a Ferencváros. Elmondása szerint ezen mindenképpen változtatni szeretnénk idén, és az a cél, hogy újra döntőt játsszon az FTC-Telekom minden hazai fronton, ahol csak elindul. Még akkor is, ha ez rendkívül nehéz feladat lesz, hiszen a riválisok is komolyan erősítettek.

Bővebben: Fradi.hu, Erste Liga