Támadónkat a hétvégi bajnoki mellett a közelgő Európa Liga csoportkörről is kérdezték.

– Gondolkodtál már azon, hogy szeptember 16-án, azaz jövő csütörtökön kezdődik az újabb Európa Liga-kaland?
– Természetesen, de szerintem az egész klub és a szurkolók is így vannak ezzel, azóta a következő csoportkörre várunk, hogy tavaly befejeztük a szereplésünket a Bajnokok Ligájában. Jó lesz!

– Idei csoportellenfeleink a Bayer Leverkusen, a Celtic és a Real Betis. Melyik mérkőzést várod a legjobban?
– Szerintem mindegyik jó meccs lesz! Örülök, hogy részesei lehetünk az Európa Liga csoportkörének, szeretnénk kiélvezni minden pillanatát, mint tettük azt tavaly ősszel is, amikor a BL-csoportkörben szerepeltünk. Nem könnyű évről évre eljutni a világ legjobb klubsorozatainak a főtáblájára, boldog vagyok, hogy nekünk ez már harmadik éve sikerül.

– Hazai EL-meccseink helyszíne – szemben a tavalyi kettő BL-csoportmeccsel – a Groupama Aréna lesz. Örülsz neki?
– Szerintem jobb lesz így. A Groupama Aréna a mi otthonunk, tudjuk, hogy a szurkolóink milyen hangulatot tudnak teremteni ott. Ismerjük a stadion minden szegletét, így például a gyepszőnyeget is, ez fontos tényező lehet egy-egy mérkőzés előtt.

– A válogatott játékosok távollétében családiasabb hangulatú tréningeken vettetek részt. Milyen volt az elmúlt néhány nap a sporttelepen?
– Több csapattársunk hiányzott az elmúlt napokban, de szerintem az jó visszajelzés a klubnál zajló munkáról is, hogy többeket behívnak a válogatottakba. Ez az időszak talán azoknak is jó lehetőség a bizonyításra, akik eddig kevesebbet játszottak.

– Szombaton folytatódik a bajnokság, a 6. fordulóban a Honvéd vendégei leszünk. Milyen meccset vársz?
– Mindig nehéz a Honvéd ellen játszani, kemény meccseket vívtunk eddig is egymás ellen. Fontos volna, hogy győzelemmel tudjunk visszatérni, de a következő napokban is keményen kell dolgoznunk a sikerért. Koncentrálnunk kell, nem lesz könnyű dolgunk.

FradiApp