Köztük clubunk sportolói, Lévay Petra és Ocelka Róbert is.

Galéria: NSO

Hazatért Tokióból a magyar paralimpiai küldöttség, amelynek tagja volt a Fradi paratriatlonistája, Lévay Petra, valamint a parakerékpáros Ocelka Róbert is, aki guide-jával Nagy Gergellyel tekert. Magyarország 7 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a seregszemlét. A sportolókat az angyalföldi Sterbinszky Amália sportcsarnokban köszöntötték.

Elégedett vagyok a két nyolcadik és két kilencedik helyezésemmel, illetve az egyéni és országos csúcsommal – mondta a FradiMédiának Ocelka, aki látássérültként pályakerékpáros és országúti versenyen is indult. – A koronavírus miatt sajnos keveset mozoghattam, remélem, újra tudok majd kocogni és úszni, utána pedig jöhet ismét a bringázás.

Segítője, Nagy Gergely szerint a duójukban még több is van.

A top10-be kerülés volt a célunk, s ezt minden számban teljesítettük, sőt felülmúltuk a 4000 méteren elért új pályakerékpáros országos csúccsal – tette hozzá Nagy, aki a magyar küldöttség egyetlen egészséges sportolója volt, ő külön tapsot kapott az ünnepi fogadáson. – Most pihenünk kicsit, aztán megtervezzük a jövőt, a duónkban még jobb eredmények is benne vannak.

A triatlonisták között a 9. helyen zárt Lévay Petra, aki szerdától már Görögországban piheni ki ötkarikás fáradalmait.

Fantasztikus szervezők a japánok, kitettek magukért, színvonalas volt a verseny. Szerencsénk volt, mivel szabadtéri verseny a miénk, így nézők is lehettek. Olykor még egy japán megelőzésénél is hatalmas buzdítást kaptam a helyiektől, nagyon élveztem. A 8-10. hely volt az elvárásom, ezt teljesítettem. Nyugodt a lelkiismeretem. Most következik egy kis nyaralás, utána pedig a fájó bokámat kell majd kezeltetni.

Fradi.hu