Három pontot gyűjtött be a Dzurják-csapat.

Hétfőn ismét hazai környezetben szerepelt az FTC öregfiúk-együttese. A Pénzügyőr elleni mérkőzést megelőzően nem volt egyszerű dolga a címvédő csapat edzőjének, Dzurják Józsefnek, munkahelyi elfoglaltság, illetve egészségügyi okok miatt ugyanis többen nem tudták vállalni a játékot. Végül persze összeállt a csapat, igaz, Lengyel Béla és Jovánczai Zoltán is később érkezett meg az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba.

A korábbi kedvenceket felvonultató együttes az első játékrészt követően ugyanúgy 0-0-ra állt, mint az 1. fordulóban lejátszott bajnoki végén. A folytatásban aztán beszállt a két friss erő, az FTC pedig magához ragadta a kezdeményezést. A vezetést végül Józsi György remek indítását követően Jordáki Norbert révén szereztük meg az 51. percben – Jordáki a kifutó kapus mellett higgadtan helyezte el a labdát a kapuban (1-0).

A 2-0-s végeredményt egy nagyon hasonló szituáció végén Józsi György alakította ki, felnőttcsapatunk korábbi középpályása Lengyel Béla passza, majd egy jó átvétel után talált a kapuba. A múlt heti döntetlen ezzel már a múlté, megvan a bajnokcsapat első győzelme az Öregfiúk I. osztályának 2021/2022-es idényében!

Minden jó, ha jó a vége – mondta a mérkőzést követően Dzurják József vezetőedző. – A meccs előtt nagyon nehezen jött össze a csapat létszáma, két embert utólag kellett riasztanom, ám végül összeálltunk, a második félidőben pedig két remek gólt szerezve sikerült megnyernünk a mérkőzést. Örülünk, hogy megszereztük a három pontot.

Férfi labdarúgás, öregfiúk, 2. forduló
Ferencváros 2-0 (0-0) Pénzügyőr SE
Gólok: Jordáki, Józsi

Szabó G. – Ebedli, Szeiler, Keller, Fehér – Lazic, Józsi Gy. – Zsolnai (Lengyel, 41.), Ódor Jovánczai (41.), Jordáki – Horváth P.

Fradi.hu