A Ryan Mmaeet is soraiban tudó csapat Guineában léptek volna pályára holnap, de fegyveres harc robbant ki abban a városban, ahol játszották volna a mérkőzést.

Elmarad hétfőn a Guinea–Marokkó világbajnoki selejtező: Guinea fővárosában, a labdarúgó-mérkőzés helyszínéül szolgáló Conakryban fegyveres harc robbant ki, hírügynökségi jelentések szerint katonai hatalomátvételi kísérlet zajlik.

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a fővárosban automata fegyverekkel lövöldöztek, az utcákon páncélozott járműveken és teherautókon ülő katonák járőröztek vasárnap. A helyzet egyelőre átláthatatlan: zendülő katonák állítólag őrizetbe vették az államfőt, a védelmi minisztérium viszont azt közölte, hogy visszaverték az elnöki palota elleni támadást.

A vendég marokkói futballisták pillanatnyilag a szálláshelyükön várakoznak, hogy elhagyhassák az országot – szövetségi kapitányuk, Vahid Halilhodzic a francia sportnapilapnak azt mondta: tudomása szerint a meccset törölték.

Fogalmunk sincs, mi történik kint a városban, mindenesetre délelőtt tíz óta halljuk a lövöldözést – idézi a L’Équipe Vahid Halilhodzicot, aki annak idején átélte a jugoszláv polgárháború borzalmait. – Várjuk az engedélyt arra, hogy eljussunk a repülőtérre, vár is ránk egy repülőgép, de egyelőre be vagyunk zárva a szálláshelyünkre. Számomra ez nem szokatlan állapot, de a futballistáim nyugtalanok. Az ellenfelünk helyzetéről semmit sem tudunk.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vasárnap este közleményben hivatalosan megerősítette: a meccset elhalasztják, az időpontját később jelölik ki.

NSO

Szerencsére Mmaee-ék már elhagyhatták az országot.

A repülőn a marokkói válogatott tagjai hazájuk himnuszát énekelték már: