Gólok, helyzetek, nyilatkozatok a tegnapi topolyai stadionavatóról.

Férfi labdarúgás, stadionavató gálamérkőzés
Topolyai SC 2-1 (1-0) Ferencváros
Gól: Vécsei

Szécsi (Mergl, a félidőben) – Cubra (Orosz, 80.), Könczey, S. Mmaee (Arday, 80.), Leandro, Cabraja (Vida, 62.)– Somália (Mazzonetto, 80.), Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac (Gera, 80.)

Beszámoló: Fradi.hu, NSO
Galéria: FTC, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Peter Stöger

Büszkék vagyunk, hogy a mi csapatunk lehetett az első ellenfél ebben a stadionban. Remek meccs volt, mindkét félnek sok esélye volt a gólszerzésre. Sok fiatalunk játszott itt, ez jó lehetőség volt számukra, összességében elégedett vagyok velük. Az 1-1-es döntetlen természetesen jobb eredmény lett volna, de gratulálok az ellenfélnek a stadionavatón elért győzelméhez. Ez egy nagyszerű stadion, Budapesten talán a miénk nagyobb, de ez is nagyon szép, büszkék lehetnének rá. Sok osztrák csapat szeretne ilyen arénát. Az ellenfélnek megvannak a minőségi játékosai, nem meglepő, hogy a TSC a szerb bajnokság második helyén áll.

Vécsei Bálint

Jó iramú mérkőzés volt, az volt a célunk, hogy 90 percet játszunk, hogy ne essünk ki a bajnoki ritmusból. Megvoltak a helyzeteink, ezekkel jobban kellett volna gazdálkodnunk, de kiegyenlített volt a mérkőzés. Egy nagyon jó minőségű pályán egy jó csapattal játszottunk.

Nyilasi Tibor, a mérkőzés előtt

Fergeteges érzés ezen a pályán állni, főleg egy másik gólszerzővel. Emlékeztem a ’80-as meccsre, de a Népsportban azért utánalapoztam. Barátságos mérkőzés volt, de egyik fél sem engedett a másiknak. A gólom? Én aztán nem tudtam huszonöt méterről nagyot rúgni, de akkor sikerült. Utána jött az egyenlítés, majd békében, barátságban mentünk le a pályáról. Mint mindig, most is Fradi-győzelmet várok, de úgyis döntetlen lesz a vége…

Sörfőző Andor, Blue Betyárs

A mi táborunk négy éve létezik, miközben három éve nem játszunk itthon a stadion építése miatt, vagyis többet szurkoltunk Zentán, mint Topolyán. Ezért is nehéz szavakba önteni, mit jelent nekünk ez a stadionavató. El sem tudom képzelni, milyen lesz, amikor nem kell utaznunk negyven kilométert minden egyes hazai meccsre. Ez az egyik oldala, a másik az, hogy mit jelent ez a közösségnek. Itt, Délvidéken hatalmas az elvándorlás, minden egyes ilyen esemény kapaszkodó a magyarságnak, akár a szurkolás is egy gyönyörű stadionban. A Blue Betyarsnak a közösségépítés a legfontosabb küldetéstudata is. Emiatt különbözünk is a többi szerb csoporttól: nálunk nemcsak hetven és száztíz kiló közötti agyontetovált emberek vannak, hanem akadnak köztünk lányok, gyerekek. Nekünk nem az a küldetésünk, hogy másokkal harcoljunk, helyette építjük a délvidéki magyarságot.