Ma este Anglia ellen lép pályára a magyar válogatott a Puskás Arénában.

Sosem könnyű minden forgatókönyvre felkészülni. Mi igyekszünk a legjobb tudásunk szerint készülni és tudjuk, hogy sok nehézséggel kell majd szembenéznünk. Sokszor játszottunk már erősebb ellenfelekkel, a csapatom pedig bizonyította, hogy tud félelem nélkül futballozni. Bár tudjuk, milyen erős az ellenfél, nem szabad teret engedni a félelemnek. Nehéz mérkőzés lesz, de együtt túl tudunk lépni a nehézségeken. Ha sikerül csapatként játszanunk, akkor – csakúgy, mint gyakran az elmúlt időben – meglepetést tudunk okozni az ellenfelünknek. Így még ha az eredménnyel nem is lennék teljesen elégedett, a teljesítményünkkel teljesen az akarok lenni. Ezt várják tőlünk a szurkolók is, hogy nézzünk bátran az ellenfeleink szemébe és próbáljunk egyenrangú felekként kiállni ellenük – fogalmazott Marco Rossi a válogatott sajtótájékoztatóján.

A szövetségi kapitány elmondta, csapata önbizalmat szerzett az utóbbi időszakban. És bár vannak hiányzók a keretben, úgy gondolja, megtalálta a megoldást a pótlásukra – hogy ez mennyire válik be, az a pályán fog kiderülni.

Ha megnézzük az Eb-mérkőzések eredményeit, azt kell mondanom, hogy az angol csapat az ottani ellenfeleinknél is erősebb, ezt igazolta a torna, ahol egyetlen lépésre voltak a győzelemtől, csak a tizenegyespárbajban veszítettek. Tisztában vagyunk az ellenfél értékeivel csapatként és egyénenként is. Van olyan ellenfél, amelynek nagyon kevés vagy nincs is gyenge pontja, és az angol válogatott minden játékhelyzetben előnyt tud szerezni, gyakran találnak területeket, pontrúgásokban is jók, az átmenetekben is nagyon hatékonyak, nem véletlen, hogy az egyik legrangosabbnak tartott válogatott. Ami a holnapi mérkőzés kapcsán lényeges, hogy 60 000 néző előtt fogunk játszani és függetlenül attól, hogy az ellenfél milyen lelkiállapotban lép pályára, nekünk a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem tudjuk, hogy az elvesztett döntő az előnyünkre vagy hátrányunkra szolgál-e.

A sajtótájékoztatón szó volt még a keretről is:

Aki Amerikából érkezik haza, annak nagyon hosszú utat kell megtennie, és az időeltolódás miatt az első napokban csak pihenniük szabad, de ezzel tisztában voltunk a kerethirdetéskor is. Amikor ennyi idő után újra találkoznak a játékosok, akkor nagyon gyorsan kell behozni a különbségeket, amik a klubjaiknál kialakulnak náluk. Eleve igyekszem olyanokat behívni, akik a lehető legjobb formájukban vannak azok közül, akiket nemzetközi szintű játékosoknak tartok.

MLSZ