Petra triatlonban, Róbert a pályakerékpár 1000 méteres időfutamban. Gratulálunk!

Ocelka Róbert a kilencedik helyen végzett szombaton a pályakerékpárosok 1000 méteres időfutamában a tokiói paralimpián. A B1-es kategória magyar indulója másodikként teljesítette a távot tandempilótájával, Nagy Gergellyel, és 1:12.388 perccel egy ellenfelét előzte meg.

Abszolút egyéni csúcsot mentünk, ezáltal nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ez egyáltalán nem a mi számunk. A rajtot egy kicsit elrontottunk, de így is hoztuk a riói időt. Következnek az országúti számok, amik jobban fekszenek nekünk, de büszkék vagyunk a velodrómban elért teljesítményünkhöz.” – mondta Nagy Gergely, a páros guide tagja.

Lévay Petra, a triatlon S5-ös kategóriájának magyar indulója – aki alkar végtaghiánnyal született – már reggel fél kilenckor elkezdte a versenyét az Odaiba Kikötőparkban. A tízfős mezőnynek 750 métert kellett úsznia, 20 kilométert kerékpároznia és 5 kilométert futnia. A magyar versenyző az úszás után tizedik volt, majd az 5 kilométeres kerékpáros pályán a harmadik körben egy pozíciót javított, később pedig még előrébb is került, az 1,25 kilométeres futópályán a második kört követően nyolcadik volt, a végére azonban egy pozíciót visszacsúszott. A versenyt 1:20:43 órás eredménnyel fejezte be.

Az edzőmmel a verseny átbeszéltük, hogy az adott időjárási viszonyoknak megfelelően hogyan versenyezzek. Ezt sikerült is megvalósítani, hiszen a futásra még maradt erőm és meg tudtam előzni a japán ellenfelem. Irtó büszke vagyok és boldog, hiszen a magas páratartalom, a hőség miatt be kellett osztanom az erőm és, bár mindenki nagyon érezte a nehézségeket – ez az időeredményekből látszik is – nekem már önmagában az hatalmas örömöt okoz, hogy itt lehetek, a tokiói paralimpián.

Fradi.hu, MPB