Tekéseink fiatal tehetsége az U18-as VB páros versenyét nyerte meg társával. Gratulálunk!

A szlovéniai Kranjban rendezték a tekézők 14. U18-as világbajnokságát, amelyen a magyar válogatottban ott volt az FTC játékosa, Hegedűs Tímea is. Az előző szezonban a női felnőtt és ifjúsági Szuperligában a Fradival magyar bajnoki címet szerző Hegedűs Tímea kedd este fantasztikus eredményt ért el, ugyanis az U18-as korosztály tandem versenyében Pásztor Enikővel párban világbajnok lett! A magyar válogatott a csapatverseny során a hatodik helyet szerezte meg. Hegedűs Tímea egy korosztállyal feljebb, az U23-as magyar válogatottban is bizonyíthatott. A szintén a szlovéniai Kamnikban zajló korosztályos világbajnokság is a csapatversenyekkel kezdődött. A női nemzeti csapat végül 3342 fával bronzérmet szerzett, a csapatban pedig ott volt Hegedűs Tímea is. A Kranjban versenyző férfiaknál a ferencvárosi Németh Attilával felálló magyar válogatott 3450 ütött fával az ötödik helyen zárt.

– A Facebook-posztodban csak annyit írtál az aranyérmes képekhez: Még keresem a szavakat… Sikerült azóta megtalálni néhányat?
– A verseny végén nem hittem el, hogy mi történt, alig jutottam szóhoz. Most már azért sikerült szembesülnöm vele, hogy mit értünk el. Aznap este alig aludtunk, Enikővel újra kibeszéltük a döntőt, én pedig még megnéztem a videókat is a meccsről. Nagyon boldog vagyok!

– Milyen volt a pályán megélni a döntőt és az azt követő örömünnepet?
– Nehezen indult a meccs, mert a páros nem kifejezetten az én számom. Enikővel az edzőtáborban többször is játszottunk együtt és nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Ez pedig sokat ért. A meccs alatt folyamatosan biztattuk egymást, kiabáltunk, most is alig van hangom. Bíztunk benne, hogy meglehet és sikerült!

– Kellett is ez a pozitív töltet, hiszen a csapatverseny nem annyira sikerült.
– Igen, nagyon kellett! Sajnos nekem akkor nem ment olyan jól a játék és bár Enikő bejutott az egyéni verseny döntőjébe, azért csalódottak voltunk az eredmény miatt. Muszáj volt túltennünk magunkat a történéseken és csak a párosra koncentrálni. Sokat voltunk együtt, ennek pedig a tandemben meglett az eredménye.

– Van már Világkupa-győzelmed, magyar bajnoki címed a Fradival két korosztályban is. Ez a világbajnoki cím hol helyezkedik el a karrieredben?
– Magasan a többi mellett. Sőt, nyugodtan mondhatom, hogy világbajnoki címem még nem is volt, hiszen az U14-es Világkupa teljesen más kategóriába tartozik. Sokszor hibásan gondolják, hogy a kettő ugyanaz, de most már örömmel mondhatom, hogy a Világkupa-arany mellett van világbajnoki elsőségem is és most már ezt is leírhatják a nevem mellé.

– Már csak egy verseny van az U18-as VB-n, azt pedig rögtön követi az U23-as. Mi lesz a program? Indulsz az utóbbin is?
– Az U18-as világbajnokság utolsó versenynapján már nem szereplek, az U23-on viszont igen, indulok. Bár az még nem az én korosztályom, de bízom benne, hogy a szövetségi kapitány lehetőséget ad nekem is a csapatverseny során. Tiszta lappal indulhatok és azt már most mondhatom, hogy ha megkapom az esélyt, akkor maximálisan szeretnék élni vele.

Fradi.hu