Elek mellett több korábbi játékosunkat, edzőnket is kérdezték az Európa Liga csoportkört hozó Bajnokok Ligája selejtezős teljesítményről.

Bálint László

Két meccs alapján az volt a legszembetűnőbb különbség, hogy a svájciak pontosan tudták mit kell játszani, mi pedig nem. Elsősorban az emberelőnyös szituáció eredményes kihasználására gondolok, a Ferencvárosnak megvolt az esélye a továbbjutásra, ennyire kiegyenlített erőviszonyok mellett a legfőbb tanulság, hogy az a csapat jut tovább, amelyik kevesebbet hibázik. A történtektől függetlenül úgy érzem, ez a Fradi alkalmas arra, hogy az Európa Ligában jó eredményeket érjen el és továbbjusson.

Csank János

Összességében egyáltalán nem volt rossz a Bajnokok Ligája-szereplés, ám a Young Boys csapatán már az első meccsen is lehetett látni, hogy nagyon együtt vannak, és ezt a visszavágón – sajnos – még inkább igazolták. A Fradit dicséri, hogy többször is felállt a padlóról, de őszintén be kell vallani, a két mérkőzés alapján a jobbik csapat ment tovább. Az Európa Ligában nem lesznek sokkal gyengébb ellenfelek, éppen ezért, ha tovább akar jutni a csapat, nem szabad összehozni ennyi fölösleges szabálytalanságot, tizenegyest, sárga lapokat és kiállítást, no, és sokkal könyörtelenebbül kell kihasználni a helyzeteket. Dibusz Dénes megbízhatóan hozza magát, tehát ha a támadójáték minősége még jobb lesz, több győzelem is összejöhet.

Dragóner Attila

A csapat büszke lehet a mutatott játékra és teljesítményre, hiszen apró nüanszokon múlt a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás. Voltak fordulópontok, ám ahogy a Slavia ellen mellénk állt a szerencse, a Young Boys ellen nem mindig minket segített Fortuna. Nem véletlen mondják, hogy a sors hosszú távon kiegyenlíti magát. A hibákból tanulni kell, és akkor jövőre, az ugyanilyen szintű csapatok ellen ismét összejöhet a BL-főtábla. Biztos vagyok benne, hogy az Európa Ligában lesznek Fradi-győzelmek, nem is egy, de ehhez mindegyik játékosnak százszázalékos teljesítményt kell nyújtania, és ha ez így lesz, a közönség támogatásával a hazai mérkőzéseken összejöhet annyi pont, amellyel továbbjuthatunk.

Hajdu Attila

Annak ellenére, hogy nem sikerült a Young Boys elleni továbbjutás, abszolút pozitívan beszélhetünk a Fradi Bajnokok Ligája-szerepléséről, persze, nagyon szép lett volna egymás után kétszer is a BL-főtáblán szerepelni, de elkeseredésre nincs ok, hiszen a csapat töretlen fejlődése abszolút látható. Az idei szereplés beleillik e folyamatba, nem történt tragédia, hiszen a klub már harmadik éve bejut valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe. Az Európa Ligában mindenképpen van keresnivalója a Fradinak, ha ugyanilyen színvonalú teljesítményt nyújtanak a játékosok, reális cél lehet a továbbjutás. Számomra az egész folyamat egyik legfontosabb eleme, hogy a Ferencváros válogatott játékosai egyre több nemzetközi mérkőzést játszanak, és ez nem csak a saját fejlődésük szempontjából pozitívum, hanem a magyar futballnak is hasznára válik.

Mucha József

A Fradi nagyon közel járt a bravúrhoz, ahogy szokták mondani, majdnem egészen a falig jutottunk, de sajnos nem tudtuk összehozni az óriási bravúrt, hogy két egymást követő évben a Bajnokok Ligája főtáblájára jussunk. A párharc első meccsén dőlt el sok minden, Boli két gólja reményt keltő szituációt teremtett, de a kihagyott büntető már nem fért bele. A párharc során kétszer jöttünk vissza a semmiből, ám jobban kellett volna használni a fejünket, sokkal taktikusabban és fegyelmezetten futballozni, és ahogy Peter Stöger is említette, fölösleges sárga lapokat nem szabad összegyűjteni. Elkeseredésre nincs ok, a jelenlegi Ferencvárost képesnek tartom arra, hogy a csoportjából továbbjusson, és tavasszal is az Európa Ligában szerepeljen, hiszen megvan már a kellő nemzetközi tapasztalat, és rutinos játékosok alkotják a keretet.

Nyilas Elek

Mindenféleképpen pozitívan értékelem a Ferencváros eddigi szereplését, hiszen ez a csapat többször játszik jobban és látványosabban, mint a Rebrov-érában. Számos, futballra emlékeztető momentumot fedezhettünk föl, több mérkőzésen is tetszetős volt a játék. A Young Boys elleni két mérkőzés igazi hullámvasút volt, egyszer fönn, egyszer lenn, de az első esély és lélektani előny a miénk volt, sajnálom, hogy nem értékesítettük a büntetőt, illetve nem használtuk ki a kiállításból fakadó előnyöket. Örömteli, hogy volt tartása a Fradinak, hiszen a visszavágón, a hamar bekapott gól után gyorsan felállt a csapat és szenvedélyes játékot nyújtott. Az Európa Ligától azt várom, hogy a Fradi ugyanilyen elszántsággal és kreatív játékkal rukkoljon elő, de azt senki ne gondolja, hogy a második számú nemzetközi kupában sokkal gyengébb ellenfeleink lesznek.

Origo