Az újabb szégyenletes bukás ellenére elégedett a női csapat “edzője”.

A találkozót követően Dörnyei Balázs vezetőedző értékelte a látottakat a FradiMédiának.

Nem tudok negatívumot mondani… 210 perc alatt egyetlen gólt kaptunk két nem könnyű ellenféltől, emellett mindent megcsináltak a lányok a pályán, amit kértünk tőlük. Száz százalékban elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, küzdőszellemével. A mostani a tizenötödik szezonom vezetőedzőként, de azt mondhatom, hogy ilyen eszméletlenül harcos csapatom még soha nem volt, mint most. Gigászi előrelépés ez a tavalyi évhez képest, amikor egy abszolút verhető szlovén ellenfél ellen sima vereséggel és megmagyarázhatatlan teljesítménnyel elbúcsúztunk a selejtezőben. Még az utolsó percekben is volt két-három gólszerzési lehetőségünk, az utolsó pillanatig meg akartuk nyerni a mérkőzést. Sportemberként jelesre vizsgáztak a játékosaim. Elképesztő mennyiségű munkát beletettek a lányok, egyelőre nem tudok olyat mondani, ami hiányzott volna – természetesen a legfontosabbon, a gólon kívül.” – mondta el Dörnyei Balázs.

Vezetőedzőnk arra is kitért, a büntetőpárbaj már minden csapat számára vakrepülés.

A tizenegyeseknél már nem számít, ki mit tett bele a meccsbe, ki milyen képességű futballista, az már szerencsejáték, 50-50 százaléknyi eséllyel mindkét fél részéről. Nagyon fájdalmas kimondani, hogy ezúttal az ellenfélnek volt több szerencséje, mert soha nem voltunk még ennyire közel a céljainkhoz. De most ezzel a helyzettel kell megbirkóznunk.

Dörnyei Balázs hozzátette, egyértelműen az a cél, hogy jövőre is mi próbálkozhassunk meg ennek a bizonyos falnak az áttörésével, amit a BL-selejtező sikeres megvívása jelent.

Irgalmatlan nehéz bajnokság vár ránk, nehezebb, mint az utóbbi években bármikor. Elnézve a csapatok nyári változásait nagyon kiegyenlített mezőnyre lehet számítani. Ezt alá is támasztotta az első forduló, amiben mi nem indítottuk jól a szezont az MTK ellen. De mindig elmondom ilyen helyzetben, a bajnokság végén kell győztesnek lenni. Egyértelmű cél, hogy megvédjük a címünket, és újra megpróbáljunk megküzdeni az álmainkért. Természetesen most mindenki nagyon szomorú, de azt mondtam a lányoknak is, ez tarthat néhány napig, onnantól kezdve viszont el kell felejteni mindent, és menni kell előre. Ugyanis arra a mentalitásra és akaraterőre, amit az elmúlt napokban mutattak, nagyon is lehet alapozni. Példamutatóan viselték ennek a klubnak a mezét ezen a két mérkőzésen, nagyon büszke vagyok rájuk” – zárta gondolatait Dörnyei Balázs.