Gyula bácsi szerint a visszavágón meglehet a BL-főtábla.

Az Albert Flórián és Varga Zoltán nevével fémjelzett Ferencváros korábbi 82 éves klasszisa, Rákosi Gyula úgy látta, nemcsak az ellenfél, de a berni Wankdorf-stadion műfüve is feladta a leckét a a zöld-fehér játékosoknak.

Viszont annak ellenére, hogy a magyar bajnok 3-2-es vereséget szenvedett a svájci Young Boystól, a kapu azért nyitva áll a mieink számára a főtábla felé. Érdekesség: az 1954-es svájci vb-döntőben a Wankdorf-stadionban a magyar válogatott pontosan ugyanilyen különbséggel maradt alul a Németország ellen, mint most az FTC tette.

A berni Young Boys, azaz a Fiatal Fiúk nevükkel ellentétben felnőtt labdarúgást játszottak – állapította meg Rákosi. – Szerencsére álltuk a sarat, és csakis Dibusz Déneséken múlik, hogy a kedd esti, a Groupama Arénába kiírt visszavágón kiharcolják a főtáblára jutást.

Arra a kérdésre, vajon a legutóbbi idényben látott Fradi, avagy a mostani a jobb, Rákosi ezt válaszolta: – Várjunk a válasszal! Ha továbbjut, akkor összevethetjük a teljesítményeket. A feladat ennyi: két gól különbséggel kell nyerni, ami nem egyszerű, de nem is kizárt.

Bors