A Young Boys vezetőedzője és játékosa válaszolt a média kérdéseire a holnapi Bajnokok Ligája playoff meccs előtti sajtótájékoztatón.

David Wagner

Nagyon várjuk a holnapi mérkőzést, jól felkészültünk, hazai pályán leszünk, remek hangulatra számítok. Ha az az elmélet, hogy előnyt jelent számunkra a műfüves pálya, akkor a természetes fű hátrányt fog jelenteni, nem ebben kell keresni az előnyöket, hátrányokat, nem ezen fog múlni a párharc. Már stadionon kívül és belül is hallottam a Bajnokok Ligája himnuszát, nem ezért vagyok itt. Nagy a csapaton belül a verseny, mindenki jó munkát végez, a szezon közben az is meg fogja kapni a lehetőséget, aki eddig nem. Nem beszélhetünk esélyesekről, két jó csapat van itt, a Ferencvárosnak van BL-tapasztalata az elmúlt szezonból, valószínűleg kontrára fognak játszani. Ez a playoff, a legjobb teljesítmény fog dönteni. Nem gondolkozom abban, hogy nem szerda-szombat ritmusban kell majd játszanunk később, ezért is szükséges a rotáció, szünet se nagyon van, csak a válogatott szünetekben esetleg, ez így lesz végig az őszi szezonban. Nem foglalkozom előre azzal, mi lenne, ha nem nyernénk, előbb lejátsszuk a meccset, utána majd téma lehet, hogy mik az érzéseink. A halasztás által felszabaduló időt regenerációra fogjuk fordítani, eddig még nem volt öt napunk két meccs között, fel fogunk készülni a visszavágóra, reméljük, hogy a sérültek is visszatérhetnek majd a budapesti találkozóra.

Cédric Zesiger

Nagyon várom már a holnapot, óriási meccs lesz, mindannyian nagyon motiváltak vagyunk. Nem a műfüves pályában látjuk az erőnket, persze mi ehhez szoktunk, de a motiváció és a felkészültség kell, hogy az előnyünkre legyen, nem a pálya. Mindenkinek fel kell vállalnia a saját felelősségét, mindenkinek megvan a maga szerepe, örülök, hogy most ennyi lehetőséget kapok, remélem, hogy minden jól fog menni, ahogy begyakoroltuk. Nagyon fontos meccs, én már korábban is játszottam a BL-playoffban, mindenki nagyon motivált, hoznunk kell azt a teljesítményt, ami egy ilyen mérkőzéshez szükséges.