Albán játékosunk azt is elmondta, hogy neki mi a legjobb érzés a fociban.

Nem akármilyen utolsó néhány percet produkáltunk – mondta a Nemzeti Sportnak Myrto Uzuni, az FTC albán szélsője. – Nehezen indult a mérkőzés, talán nem megfelelően koncentráltunk az első néhány percben, és vezetést szerzett a Mezőkövesd. Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a Ferencváros ellen mindenki ugyanúgy játszik, tíz mezőnyjátékossal védekezik és kontrákkal próbálkozik. Nem olyan könnyű így megtalálni a réseket a védelmen, de ezúttal sikerült.

A félidő hosszabbításának második percében jött Franck Boli közeli gólja, a negyedikben Róbert Mak találata, a zöld-fehérek tehát percek alatt megfordították az eredményt, és ahelyett, hogy a Pintér Attila irányította Mezőkövesd vonulhatott volna önbizalommal telve az öltözőbe, a Ferencváros nyugodhatott meg.

Az első gól hozta magával a másodikat – folytatta Myrto Uzuni. – Franck találata után legördült rólunk a teher, ha pedig megszerezzük a vezetést, alapjaiban változik meg a mérkőzés. Onnantól az ellenfélnek sem csupán a védekezésre kell koncentrálnia, és ez nekünk kedvez. A második félidő ebből a szempontból már könnyebb volt.

A fordulás után Uzuni tizenegyesből szerezte meg a harmadik gólt, amelyet Pintér Csaba játékvezető a VAR segítségével ítélt meg. A Slavia Praha elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtezőben Haratin és Uzuni volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére, végül a cseh együttes ellen 2–0-ra megnyert meccsen az ukrán középpályás állt a labda mögé.

Ketten voltunk kijelölve, de abban a pillanatban nagyon fáradtnak éreztem magam, oxigénhiánnyal küzdöttem, márpedig ilyenkor tiszta fejre van szükség. Ihor szerencsére rendkívül magabiztos volt, az ő góljának köszönhetően is jutottunk túl a Slavián. A Mezőkövesd ellen nem volt kérdés, hogy én állok a labda mögé, éreztem magamban az erőt és a magabiztosságot. Nem árulnám el, mi alapján döntöttem a jobb alsó sarok mellett, ez maradjon az én titkom.

Az albán támadó az előző idényben 12 gólt szerzett az NB I-ben, most a második bajnokiján rögtön a kapuba talált, és határozott véleménye van a formáját illetően.

Életem legjobb formájában vagyok! A Bajnokok Ligája-selejtezőkben a Prishtina elleni idegenbeli találkozón három gólt szereztem, a Zalgiris elleni hazai meccsen is a kapuba találtam, és három gólpasszt is kiosztottam eddig. Most a Mezőkövesd ellen a bajnokságban is gólt szereztem, nyugodtan mondhatom, duzzadok az önbizalomtól. Élvezem a futballt, minden porcikámmal azon vagyok, hogy gólt szerezzek.

A Bajnokok Ligája rájátszásában szerdán 21 órától a svájci Young Boys otthonában lép pályára az FTC – elképzelhető, hogy az augusztus 22-ére kiírt Puskás Akadémia elleni bajnokit a visszavágó közelsége miatt elhalasztja az MLSZ –, a játékosok újra csupán karnyújtásnyira vannak álmaik elérésétől.

Gyerekkori álmom a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelni. Annak idején, amikor a klubhoz igazolásom előtt a Ferencváros vezetőivel beszélgettem, Hajnal Tamással többször is szót ejtettünk a BL csoportköréről. Hangsúlyoztam, az én szótáramban nincs olyan szó, hogy lehetetlen, a BL-csoportkörben akarok futballozni! Az elmúlt esztendőben történelmet írtunk, jó lenne a történetet folytatni. Nincs jobb érzés, mint ott állni a pályán, és a Bajnokok Ligája himnuszát hallgatni. Egyszerűen felemelő érzés, engem mindig kiráz a hideg. A futballban nincsen lehetetlen.