Ennek ellenére mégis öt gól melengette meg a fradisták szívét.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 3. forduló
Ferencváros II 4-1 (2-0) Rákosmente KSK
Gólok: Jones (7., 39.), Gera (88.), Ramadan (93.). ill. Vattai (51.)

Kovács – Cubra (Juhász, 60.), Könczey, Szücs, Arday – Fenyvesi (Pintér, 57.), Leandro – Ramadan, Mazzonetto N. (Vida, 86.), Jones – Burzi (Gera, 57.)

Igen fiatal csapattal érkezett a Vattai Balázst és Peszmeg Viktort is sorai között tudó Rákosmente a Népligetbe, akiket tavaly csapatunk mindkétszer 1-0-ra vert meg.

Az első gólra nem kellett sokat várni, a 7. perc elején ugyanis Arday pontos beadására Jones érkezett fejjel középen és megszerezte szezonbeli első gólját, 1-0. Az akció során a rákosmentei kapus rosszul ütközött valakivel és végül hordágyon hagyta el a pályát – neki kívánunk természetesen mielőbbi felépülést! A következő periódust a mi mezőnyfölényünk jellemezte, és ugyan előbb Leandro beadása után Burzi maradt le centikkel a labdáról, később Vattai szabadrúgásánál Ardaynak kellett bravúrral mentenie a gólvonalról. A 39. percben aztán mégiscsak jött a második gólunk: egy szabadrúgást Leandro emelt a sorfal mögé, Jones pedig okosan gurította el a labdát a hosszú sarokba, 2-0.

A második félidő kicsit nehézkesebben kezdődött, az 50. percben pedig szem nem maradt szárazon, amikor Vattai gondolt egyet és átemelte Kovács fölött a kapuba a labdát félpályáról, demonstrálva ezzel azt, hogy továbbra is igyekszik visszaverekedni magát a Ferencváros csapatába, 2-1. Az ezt követő 30 percben felbátorodtak a vendégek, igen agresszívan támadtak le, egy kisebb kavarodás után pedig csak a szerencsén múlt, hogy nem egyenlítettek. Az utolsó percekre azonban elfáradtak, a 88.-ban pedig Jones indult meg a jobb oldalon, centerezését egy lövőcsel után Gera váltotta gólra és zárta le ezzel a mérkőzést, 3-1. A hab a tortán a hosszabbítás 3. percében érkezett, amikor a rákosmentei védelem kicsit elaludt, Ramadan pedig ennek köszönhetően ziccerben vezethette a labdát a kapusra és higgadt befejezésével beállította a végeredményt, 4-1.

A meccs embere természetesen Jones, de jó volt mellette szokás szerint Leandro, illetve Arday is kitett magáért.

Jövő hét vasárnap 17:30-kor a szezont két győzelemmel és egy vereséggel kezdő Szekszárd vendégei leszünk.

Borbély Balázs

Jó meccs volt egy veszélyes ellenféllel szemben. A Rákosmente egészpályás letámadással próbálkozott, amit jól is csináltak. A pálya nem volt a legjobb állapotban, ezért nehéz dolgunk volt a támadások felépítésénél, de ennek ellenére az első félidőben két szép támadás után voltunk eredményesek. A második félidő elején beállt cserejátékosok jó energiát hoztak a csapatba, többet volt nálunk a labda, jobban domináltunk, és később a támadásainkat is be tudtuk fejezni. A játékunkkal nem teljesen, de az eredménnyel elégedett vagyok.

Fradi.hu