A Fradi-tábor Tóth Timinek üzent a Mezőkövesd elleni bajnokin.

Tóth Tímea

A sport erőt és tartást adott, és nagyon sok olyan ember vesz körül, akik segítenek a pozitív gondolkodásban: barátok, segítők, orvosok, és erőt ad az a szeretet is, amit az emberektől kaptam a pályafutásom során. Meg aztán nem utolsósorban ott van a Jóisten, akihez mindennap imádkozom. Ezek mind-mind megerősítenek, jobb emberré tesznek, megtanítanak örülni a hétköznapi dolgoknak, megtanítanak megélni a pillanatot.

Ez az év rámegy arra, hogy végigmenjen a folyamat. Július 14-én kaptam az első kemót, pénteken kapom a másodikat, és háromhetente lesz belőle még hat. December lesz, mire visszanő a hajam, és utána vár rám még egy műtét, mert le kell vetetni a mellemet, ugyanis még mindig van benne olyan sejt, amelyből kialakulhat daganat. Azt gondoltam, inkább vegyék le, úgyhogy bőven tavasz lesz, mire az út végére érek, és újra egészséges leszek. Persze utána még öt év gyógyszeres kezelés következik, ami két év után megszakítható, hogy beültessék az embriót. A kemó előtt ugyanis megkérdeztük, le lehet-e fagyasztani embriót, úgyhogy van hat darab „fagyó babónk”, ami nagy erőt ad. Ezért is kell csinálni.

Biztos, hogy rögös lesz az út, biztos, hogy lesznek nehéz pillanatok, persze már voltak is. De lépésről lépésre haladok – jelenleg csak a holnapot látom, csak az lebeg a szemem előtt, hogy megkapom a második kezelést, és próbálom jobban viselni, mint az elsőt.

A teljes beszélgetés: NSO