Hazai pályán fogadjuk a kék-fehéreket ma este.

Női labdarúgás, NBI, alapszakasz, 1. forduló
Kocsis-sportközpont, 20.00: Ferencváros – MTK
A belépés ingyenes!

Különleges hetek vannak a bajnoki címvédő FTC-Telekom mögött is. Annak ellenére, hogy jól sikerült Dörnyei Balázs csapatának tavaszi szezonja – amelyet az újabb bajnoki cím és kupagyőzelem koronázott meg – nagy volt a mozgás a keretben, talán soha ennyi távozója nem volt a csapatnak egyszerre, mint most.

Érdemes először a távozókat lajstromozni. Vanessa Marques visszatért Portugáliába, és ugyanezt az országot, a lisszaboni Sportingot választotta új állomáshelyéül a bosnyák védő, Melisa Hasanbegović is. Tiffany Cameron Győrbe igazolt, Betsy Brandon pedig – a hírek szerint – a Női Bajnokok Ligája selejtezője után tér majd vissza az Egyesült Államokba. Nagy Virág az MTK Budapestet választotta, Róth Rebeka az Egyesült Államokban, a Yale egyetemen folytatja tanulmányait és sportkarrierjét, és nincs már a Fradiban a tavaszra igazolt Carolina Kehrer, valamint az új szezonra Soroksárra kölcsönadott két fiatal, Buzás Kata és a felvidéki Kolárová Roxana sem.

Csányi Diána: – Nagyon sok változás volt jó pár csapat keretében, ezért én személy szerint úgy gondolom, hogy több ki-ki meccs lesz a csapatok között és ez szerintem jót is fog tenni a bajnokságnak. Az elvárásom magammal szemben az, hogy állandó jó teljesítménnyel, jó játékkal, gólpasszokkal, gólokkal tudjam segíteni a csapatomat. Illetve szeretnék még többet fejlődni és tanulni.

Szép számmal vannak persze érkezők is, sőt az újak „nacionáléja” alapján úgy tűnik, hogy a keret nem, hogy gyengült volna, inkább tovább erősödött. Az érkezők közül az élre kívánkozik Csányi Diána, aki az MTK Budapest kék-fehér szerelését cserélte zöld-fehérre. Visszaigazolt a Ferencvárosba a legutóbb a Puskás Akadémiát erősítő Nagypál Fatima, valamint Csigi Eszter is, aki Svájból, az FC Baseltől tért haza. A fiatal védő tavasszal a sérülése és a műtétje miatt keveset játszhatott, a szurkolók abban bíznak, hogy a felkészülés során sikerült újra „felépíteni” őt. Az FTC-Telekom igazolás-politikájában továbbra is erős a délszláv vonal, de a korábbi évekhez képest ez egyre inkább azt jelenti, hogy nyugat-európai, erős bajnokságokat is megjárt játékosok érkeznek ezekből az országokból. A nyári igazolások közül a bosnyák Lidija Kuliš az AC Milan támadója volt. Az amerikai Haley Lukas, aki korábban a szabadkai Szpartakban is játszott, a francia En Avant Guingamptól érkezett Magyarországra, és a Fradi igazolt két német játékost, a 2003-as Eb-győztes Frauen Nationalelfben kerettag Isabelle Lindent, valamint a korábbi utánpótlás-válogatott, 20 esztendős Michelle Klostermann.

Bár a távozók és az érkezettek száma nagyjából megegyezik, a rajt előtt úgy látszik, a keret tovább erősödött. Várható az is, hogy az átigazolási időszak augusztus 31-i lejárta előtt, esetleg további játékosok kerülnek az FTC-Telekomtól Soroksárra, a Vágó Fanni és Szeitl Szilvia által irányított „kistestvérhez”, illetve kérdéses, hogy Dörnyei Balázs hogy dönt majd, miként kezeli azt a helyzetet, hogy jelenleg – a felvidéki Nagy Viktóriát is ide számítva – kilenc, magyar állampolgársággal nem rendelkező játékos (Bednar, Brendon, Ivanusá, Klostermann, Kuliš, Linden, Lukas, Nagy Viktória és Zlidnis) tagja a keretnek.

MLSZ