Az NBI-be a Gyirmóttal visszatérő Vass Ádámmal beszélgettek.

– Azután igazoltál 2014 januárjában az MTK-ba, hogy a Fradival nem sikerült megegyezned. Ha minden igaz, akkor már másodszor. Fáj, hogy felnőtt szinten sosem játszottál a Ferencvárosban, amelynek utánpótlásában hat évet húztál le?
– Fradi-nevelésként bizony mindig azt gondoltam, lesz majd lehetőségem a Ferencvárosba igazolni, de ez sajnos nem jött össze.

– Miért nem?
– Egy hónapot edzettem a Fradiban, azután kaptam egy ajánlatot, amit nem fogadtam el. Azzal meg is szakadtak a tárgyalások. Bár azt reméltem, folytatódnak, nem volt több kör.

– Ma már bánod, hogy elsőre nemet mondtál?
– Egyáltalán nem. Domonyai László keresett meg utána az MTK-tól, nagyon örültem, hogy gondolt rám, odaigazoltam. Büszkén gondolok vissza az MTK-ban eltöltött öt évre, öröm és büszkeség, hogy a klub játékosa lehettem.

– Visszatérve a Fradira, pályád csúcsán nem ott lett volna a helyed? Egy BL-ért küzdő együttesben? Azért angliai utánpótlás-tapasztalatokkal, olaszországi felnőtt futballal, a te képességeiddel azt gondolnánk, karriered javát ezen a szinten kellett volna eltöltened, ehhez képest három másodosztályú év is becsúszott, és a nemzetközi szerepléstől is elég távolra kerültél.
– Mindig próbáltam reálisan megközelíteni a kérdést, de azt kell, hogy mondjam, igen, alakulhatott volna másképp is a karrierem. Öt-hat évvel ezelőtt valóban reálisnak éreztem volna, hogy a Fradiban futballozom, úgy is gondoltam, megállnám a helyem, vagy legalábbis megmutathatnám, milyen játékos vagyok. Ha Kolozsváron nem kínoz két lábközépcsont-törés, és szerepelhetek a Bajnokok Ligája csoportkörében, játszom hat meccset az elitporondon, valószínűleg simán meg tudok egyezni a Fradival, szóval a sérülés is befolyásolta a pályafutásom alakulását.

A teljes interjú: Büntető