Endi a Slavia ellen tért vissza a pályára, elmondta azt is, miért kellett erre ennyit várni.

Szerda este a hajrában cseréltek be a Slavia Praha elleni BL-selejtezőn, ám ha jól sejtem, a meccs végén kapott lehetőség sokkal többet jelentett neked, mint az a néhány perc.
Igen, boldog vagyok, hogy újra játszhattam. Sajnos egy nagyon kényes sérülésem volt a bokámmal, még a németek elleni mérkőzésen szedtem össze. Első körben azt gondoltuk, hogy semmi komoly nem történt, úgy is kezdtük el a kezeléseket, hogy akár egy-két héten belül újra játszhatok is, ám kiderült, hogy a külső bokaszalagom részlegesen elszakadt, ezért egy kicsit vissza kellett vennünk és rámenni a biztosra, hogy 100 százalékos állapotban tudjak visszatérni. Örülök neki, hogy a Slavia ellen sikerült, de az is nagyon jólesett, ahogy a szurkolók fogadtak, amikor pályára léptem. Köszönöm nekik, fantasztikus hangulatot teremtettek a Groupama Arénába!

Mondhatjuk, hogy a 100 százalékos Botka Endre tért vissza szerdán?
Azt gondolom, hogy igen.

Amikor jelezték neked, hogy hamarosan becserélnek, milyen érzések kavarogtak benned? Elszántság? Megkönnyebbülés?
Nem volt semmi különös gondolatom akkor már. Koncentráltam, tudtam, hogy miért megyek be, mit kell csinálnom, teljesen tiszta fejjel léptem pályára.

Edzésben voltál, de az előző selejtezőkön még a keretbe sem nevezhettek be – hogy élted meg a sérülés miatti kihagyás időszakát?
Én mindig nagyon nehezen élem meg a sérüléseket, haszontalannak érzem magam olyankor, amikor nem tudok pályára lépni. Szerintem most is a fiziósok várták a legjobban, hogy visszatérjek a pályára és ne kelljen velem foglalkozni.

Kétgólos előnyt szerzett a csapat a Slavia Praha elleni visszavágóra. Most hogy látod a párharc esélyeit?
Láttuk, tapasztaltuk, hogy egy nagyon jó ellenféllel állunk szemben, viszont szerda este ismét hozta azt a hihetetlenül egységes arcát a csapat, melyet már korábban is, több nagy meccs alkalmával is meg tudott mutatni. Ha úgy játszunk a visszavágón, mint szerdán, szerintem nem kérdés, hogy továbbjutunk.

FradiApp