A Slavia vezetőedzője elmondta, hogy ilyen atmoszférában még sosem fociztak, a szurkolók hangereje miatt kommunikálni sem tudtak.

Nagy csata volt, a csapatunk sok munkát tett bele egy nagyon erős csapat ellen. Sok dolgunk volt, az alapokban, a fizikai, technikai részletekben teljesítettünk jól. Nagyszerű munkát végeztünk, de jövő héten nagyon nehéz feladat vár ránk. A szünetben a támadásépítésbeli hibáinkról beszélgettünk, sok labdát eladtunk középen, a gyors játékosainkkal többet kellett letámadnunk a védőket. Így jobb lenne, ha idén is egy meccsen dőlt volna el a továbbjutás. Jó ez az állás, de messze nem vagyunk még biztonságban, viszont megvannak a képességeink ahhoz, hogy gondot okozzunk az ellenfélnek. Ma láthattuk végre, hogy a csapat hajlandó megdolgozni a sikerért. Volt még helyzetünk, valóban, de úgy gondolom, hogy abszolút jó eredmény ez. Sokat futottunk, ma abban voltunk jobbak, amit átbeszéltünk, az alapokban. A Slavia nagyon fizikális, kiváló pontrúgásokban, a hibáinkra épített, nagyon tiszteljük őket, nagyon erős csapat. A szurkolók döbbenetesen támogattak minket, ahogy szombaton is tették már. Nagy köszönetet kell mondanunk, a srácoknak fontos volt, hogy érezték, a lelátó mögöttük áll. Egy másik arcát akarta megmutatni a csapat, mint szombaton, úgy érzem, ez sikerült.

Peter Stöger

Jól kezdtünk, mindent beleadtunk. A kulcspillanatok nem jöttek ki jól nekünk. Nem használtuk ki a helyzeteinket, az ellenfél viszont kihasználta a hibáinkat. A kapus peches volt, ez benne van a fociban, ahogy a tizenegyes is. Az öngól a balszerencsén múlt, bárki áll a kapuban, nem tudta volna kivédeni. A Ferencvárosnak az első félidőben nem nagyon volt helyzete, arra készültünk, hogy gólokat szerezzünk. A gól megváltoztatta a helyzetünket. Tudtuk, hogy a Fradi nagyon gyorsan támad. Ilyen légkörben, ilyen atmoszférában még soha nem fociztunk, sehol Európában, nem tudtunk kommunikálni. A Fradi a második félidőben a maga remek játékát hozta, vitte magával a hangulat. A párharc felénél vagyunk, a Fradi egy szuper együttes, nagyon jól, csapatként játszanak. A hazai környezet minket segít majd, képesek leszünk fordulatra, gyors gólt kell elérjünk és javulnunk kell. A helyzeteket gyakoroltuk, de éles esetben sok tényezőn múlik a siker. A kapusra rúgtuk a labdát, amiből sokszor megkontráztak. Nem láttam a meccs videóját, de ha nincs szabad játékos, akkor nehéz sikerrel befejezni az akciót. Előre kell tekintenünk, két nap múlva bajnokit játszunk, össze kell szedjük magunknak. Nem futottunk eleget, ezen javítani kell. Most még csalódottak vagyunk, de ennek át kell csapnia munkába. Ilyen a sport, most ennyire telt. Sevcik bokasérülést szenvedett, holnap vizsgálják meg, ha játszhat, csak kedden fog, szombaton biztos nem. Kremencik pedig három hétig még biztos nem áll rendelkezésre.

Jindrich Trpikovsky