Megható történet következik.

Ez a történet mai, pontosabban holnapi; Békésszentandrás egy kis utcájában, és remélhetőleg Budapest egyik legnagyobb fociarénájában játszódik.

Szereplői: a 80 éves korára látását elvesztő Imre bácsi; Csipai Dániel, aki a helyi Gondozási Központ alkalmazottjaként hétköznaponként felolvas neki egy-egy órát, illetve Szalai Brigitta, aki nagynénje özvegyen maradt férjét, Imre bácsit gondozza.

Imre bácsi nagyon várja ezeket az alkalmakat. Mint mondta, nagy szüksége van rájuk, mert amellett, hogy folyamatosan hallgatja a híreket, kell, hogy valamin tornázzon az agya.

A vírus alatt Dani nem tudta meglátogatni. Miután mindketten beoltakoztak, akkor saját szabadideje rovására szombaton és vasárnap ment el felolvasni egy-egy órát.

Dani számára ez nem munka, hanem kikapcsolódás, állítja. Ő a falu híreit viszi a történet másik két szereplőjének. Szereti ezeket az alkalmakat, elbeszélgetni az elején, esetleg a végén Imre bácsival.

Brigi a történetben mellékszereplőnek tűnhet, de ő az egyike a három főszereplőnek. Személyesen is jól ismerjük, tudjuk, hogy szeret adni. A közösségi megmozdulások állandó résztvevője, sőt, kezdeményezője.

Külső szemlélő nézőpontjából elárulta, hogy a két férfi között bizalmas kapcsolat alakult ki. Dani nagyon sok dolgát megosztja Imre bácsival, ő pedig szívesen segít a fiatalember problémáinak megoldásában.

“Összenőttek”, tömörítette Imre bácsi és Dani kapcsolatát egy szóba Brigi.

A két férfit összeköti az is, hogy mindketten Fradi-drukkerek. Imre bácsi 12 éves korában, 1952-ben, Dani úgy 25 éve, 8 évesen köteleződött el a zöld-fehérek mellett.

Imre bácsi napi szinten követi a klub eseményeit. Minden találkozásuk zöld-fehér témával kezdődik. Ilyenkor beszámol fiatal barátjának a Ferencvárosnál történtekről, az új igazolásokról.

Az elmúlt 6-7 évben Dani családtaggá vált. Briginek állandó fejtörést okoz, hogy mivel lepje meg őt a jeles napokon. Két éve jött az ötlet, hogy ír a Fradi menedzsmentjének, hogy mi lenne a módja, hogy Dani elvégezhessen egy kezdőrúgást a Fradi szentélyében, az Üllői úti Groupama Arénában.

Természetesen ennek van egy díja, amit az ország első számú klubjától válaszban meg is kapott. Ő postafordultával megírta, kinek és miért szerette volna ezt ajándékba, illetve azt, hogy sajnos ezt nem tudja vállalni.

Ekkor jött a fordulat. A ferencvárosiak erre a levélre is válaszoltak, amiben az állt, hogy meghatódva olvasták a levelet. Az ügy ismeretében eltekintenek az anyagi oldalától a dolognak, és várják a szentandrási drukkert a 2020. április 7-én a Groupama Arénában esedékes Fradi-Debrecen mérkőzés kezdőrúgását elvégezni. Sőt, felajánlanak neki egy eredeti, névre szóló Fradi-mezt is, illetve a mérkőzést Dani a díszpáholyból nézheti végig.

A koronavírus közbeszólt. A tavaszi kezdőrúgás őszre halasztódott, majd eltűnt a horizontról, de a szerencse ismét az ügy mellé állt. A Fradi várólistáján egy időben, egy helyen ismét felbukkant Dani, a labda és a Groupama Aréna hármasa.

A fiatal Fradi-szurkolót ma délelőtt Brigi felvitte az Üllői úti stadionba koronavírus tesztre. Ennek eredménye este derül ki. Remélhetőleg negatív lesz, és holnap ő végezheti el a 17:45-kor kezdődő Ferencvárosi TC – Kisvárda meccs második félidejének kezdőrúgását. A mérkőzést és Danit az M4 Sport élőben közvetíti.

Newjság (Köszi a jelzést, Balu!)