A Büntető szerint az első hely kérdése már a kezdés előtt lefutott.

Az Unibetnél a Fradi bajnoki címe a kezdés előtti oddsa 1.30, a gólkirályi címre a legesélyesebb az iroda szerint Myrto Uzuni (7.50) és Ryan Mmaee (7.50) – az NBI-es szezon végső kimeneteleire vonatkozó fogadási eseményeket ide kattintva böngészheted.

FERENCVÁROSI TC

A rekordbajnok az első osztály egyetlen és első számú esélyese. Nincs olyan csapat a fehérváriak visszaesése óta, amelyik reálisan veszélyeztethetné a pozíciójukat. A kispadon Szerhij Rebrovot Peter Stöger váltotta, ez azonban a csapat sikerességét az eddig lejátszott nemzetközi találkozókon nem befolyásolta. Az osztrák edző irányításával a Fradi támadóbb felfogásban, direktebb futballt játszik, s bár a védekezésbe becsúsztak hibák az FC Prishtina elleni párharcban, a továbbjutás nem forgott veszélyben. Az élvonal legerősebb játékoskerete erre a kiírásra további válogatott labdarúgókkal erősödött (Ryan Mmaee, Stjepan Loncar és Kristoffer Zachariassen), ám a keret mélysége nem minden poszton megfelelő. Míg a támadóknál és a középpályán már talán túl sokan is vannak, a szélső védők helyettesítése egyelőre nem megoldott. A keret kialakításának problémái ellenére a Fradi számára nem lehet kérdés az újabb bajnoki megszerzése, éppen ezért a sikerességet elsősorban a nemzetközi sorozatokban elért eredmények határozzák meg. Meglepő lenne, ha nem nyernék meg magabiztosan az OTP Bank Liga idei kiírását.

ÖSSZEGZÉS

A rajt előtt pár nappal így néznek ki csapataink. Kíváncsian várhatjuk, hogy a nyári változások milyen irányban változtatták meg az erőviszonyokat, és hogy a VAR bevezetése mennyire fogja segíteni a játékvezetőket a helyes ítéletek meghozásában. Bár a bajnoki címért folyó verseny előzetesen lefutottnak tűnik, azért reméljük lesz olyan gárda, amelyik meg tudja szorongatni a zöld-fehéreket. Az azonban az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva biztosnak mondható, hogy a nemzetközi indulásért és a bennmaradásért folyó harc kiélezett lesz, s éppen ezért izgalmakat tartogat a honi élvonal követői számára.

A teljes elemzés: Büntető