Sikerrel vettük a házigazdák jelentette második akadályt.

Férfi vízilabda, olimpia, A-csoport, 2. mérkőzés
Japán 11-16 Magyarország
Negyedek: 3-4, 5-4, 2-5, 1-3
Fradista gólok: Zalánki 4, Vámos 2, Varga 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MVLSZ

Jansik Szilárd

Nyilván minden meccs nagy koncentrációt igényel, de a japán elleni meccsek teljesen mások, így végig higgadtnak kell maradni. Egyedüli a világon az ő stílusuk, a félidőig mindig nagyon jól bírják, más csapatok ellen is. Az első félidőben ezzel együtt butaságokat csináltunk, sokszor ott hagytuk az embert, blokk nélkül lőhettek, de aztán összeszedtük a védekezést. Túl kell őket lőni, ez a recept, hiszen általában mindig meglövik a maguk 10 gólját.

Varga Dénes

A félidőben egy kicsit én is izgultam, nem vártam, hogy ikszre fogunk állni. Nem tetszett, hogy kaptunk 8 gólt addigra, hiszen ugyan mi is lőttünk annyit, majd aztán a végére 16-ot – ami rendben is van -, de az elején folyamatosan betaláltak. Ráadásul speciális ugyan a játékuk, de az elején nem emiatt kaptuk a gólokat, hanem a hagyományos vízilabdás szituációkban. Talán túlságosan arra készültünk, hogy káosz lesz, és túlbiztosítottuk a segítést, így néha üresen maradt egy-egy ember, amit kihasználtak.

Vámos Márton

Nagyon speciális taktikánk van a japánok ellen mindig, most azt mondom, hogy ma úgy 70 százalékban meg is valósítottuk, amit elterveztünk. Kaptunk az első két negyedben 7 gólt, amit tudtunk, hogy így lehet, hiszen a félidőig mindig szorosan alakulnak a meccseink. A harmadik negyedben sikerült egyet robbantani, és a magabiztos előnyt végig tartva megszereztük a két pontot. A lelkünknek is kellett ez és a végelszámolásnál is fontos lehet.

Vogel Soma

Nagyon örülök a lehetőségnek. Pontosan olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk. Biztos előttem is elmondták, hogy a japánok speciális, sajátos játékot játszanak. Gyorsak és pörgősek. Arra is számítottunk, hogy esetleg a félidőben még szoros lesz az eredmény. Azt a kicsi pluszt még bele tudtuk tenni, leginkább hátul és fegyelmezetten visszazártunk, ami aztán azt eredményezte, hogy el tudtunk lépni tőlük jobban.

Zalánki Gergő

Egy elég speciális játékot játszanak és nekünk is egy ilyen speciális játékkal kell reagálni, de úgy gondolom, hogy ezt a feladatot most jól megoldottuk és higgadtak tudtunk maradni. A japánok nagyon mennek, bebújnak, úszkálnak össze-vissza, tényleg teljesen kiszámíthatatlan illetve a lövéseiket is nagyon gyorsan, ütemtelenül lövik el. Védekezésben pedig teljesen máshogy játszanak, szinte fordítva védekeznek, mint amúgy egy csapat. Tényleg elég speciális volt az egész, de a lényeg, hogy vége és nyertünk.

Märcz Tamás

Az történt, amire számítottunk. Elég sok meccset játszottam a japánok ellen szövetségi kapitányként, edzőként, Világligában, az Universiadén, majdnem mindig ugyanez volt a forgatókönyv. Van egy kis zűrzavara az elején, egy kis izgalom abból fakadóan, hogy a csapat nem tud leszakadni tőlük. Lehet változtatni a védekezésen, ma is így történt, és alapvetően is úgy készítettük fel a játékosokat előzetesen, hogy egy pillanatra se idegeskedjenek amiatt, hogy fej fej mellett haladunk. Vagyunk annyira jók, hogy behúzzuk a meccset, ha tudatosan játszunk. Nagyon tisztelem a japán csapatot, üde színfoltja a nemzetközi vízilabdának, mindenkinek megnehezítik a dolgát két, három vagy akár négy negyeden keresztül, ahogyan tették itt az amerikaiak ellen. Szórakoztatónak is tartom a játékukat kívülről, főleg, ha más ellen játszanak, így, amikor velünk, kevésbé. Amikor két-három góllal elhúzunk, akkor azért már én is jobban érzem magam.