Védelmünk szlovén oszlopa beszélt a szezon eddigi részéről és a várakozásairól.

Elégedettek lehetünk az idei három mérkőzésünkkel – mondta Miha Blazic. – A magam részéről azért is örülök, mert kétszer hazai környezetben, szurkolók előtt léphettünk pályára, az elmúlt hónapok után ezt is fokozottan értékeli az ember. Egészen más így kimenni a bemelegítéshez, mintha síri csend lenne a stadionban.

A szlovén válogatott futballista szerint a Pristina elleni 6–1-es összesítéssel záruló párharc esetében nem volt kérdés, melyik együttes a jobb csapat. A Ferencvárosnak immár van némi tapasztalata a Bajnokok Ligájában, és ez a selejtező kezdeti szakaszában is rendkívül sokat jelent.

Már az első selejtezőkörökben sem mehet biztosra az ember – folytatta a hátvéd. – Láthattuk, más csapatok igencsak megszenvedtek az esélytelenebb együttesek ellen, szerencsére mi magabiztosan vettük az első akadályt.

A litván Vilnius elleni második lépcsőfok nem lesz ennyire könnyű, bár a zöld-fehérek magabiztosan hozták le a budapesti összecsapást, a visszavágón (is) teljes koncentrációra lesz szükség. Ha a találkozó hajrájában Myrto Uzuni belövi a büntetőt, már az első mérkőzésen eldőlhetett volna a párharc, így azonban a litvánok aligha adják fel.

Sok helyzetünk, lehetőségünk volt, több góllal győzhettünk volna, és itt nem csak a tizenegyesre gondolok – mondta Miha Blazic. – Az elrontott büntető benne van a játékban. De a lényeg, hogy jól játszottunk, jobban, mint a Pristina ellen. Szerintem ez legalább olyan fontos, mint az eredmény, hiszen azt mutatja, ennyi idő alatt is léptünk előre. A párharcot még nem zártuk le, a munka második fele hátravan még. A házi feladatot Vilniusban kell befejeznünk.

A szlovén védő nem csak a ferencvárosi kapu előterében tisztogat remekül, gyakran a támadásokból is kiveszi a részét. Erőssége, amikor meglódul a labdával és a felezővonal közeléből mesteri indítással hozza helyzetbe társait. Ilyen szituációt követően lőtt kapufát a Vilnius ellen Myrto Uzuni, a hátvéd szerint ezek a passzok csak akkor működnek, ha csukott szemmel is tudja, társai hova, melyik irányba indulnak be.

Fiatalon is szerettem ezeket az indításokat. Annak idején Szlovéniában is erőltettem őket, és itt, a Ferencvárosban sincs ez másként. Ehhez azonban az kell, hogy jól ismerjem a csapattársaimat, egy-egy mozdulatukból tudjam, melyik irányba indulnak meg. Szerencsére a Fradinál ezzel nincs gond, a csapattársakkal remekül érezzük egymás mozgását.

Miha Blazic azon futballisták közé tartozik, aki a nyári szünetben több időt tölthetett pihenéssel. A játékos előbb Dubaiba utazott a barátnőjével lazítani, majd odahaza, Szlovéniában pihent.

Elég időm volt pihenni, kikapcsolódni. Mentálisan és fizikailag is frissen vártam a felkészülés kezdetét. Sok időt töltöttem Szlovéniában, meglátogattuk a barátnőm családját is. Szeretjük az aktív pihenést, ha nem esett éppen az eső, sokat jártunk a hegyekben, nagyokat sétáltunk, kirándultunk. Természetesen a szlovén tengerpartra is lementünk, hiszen közel van hozzánk.

forrás: nso.hu