Verrasztó Dávid elérzékenyülve nyilatkozott – így jutott be két úszónk az olimpiai döntőbe 400m vegyesen.

Verrasztó Dávid és a mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória is döntőbe jutott férfi és női 400 méter vegyesen. A finálékat magyar idő szerint vasárnap hajnalban, 3.30-tól rendezik.

Nem tudom, hogy jött ki ez az eredmény. Nagyon-nagyon izgultam, már húsz perccel a futam előtt éreztem, hogy ebből a nagy izgalomból nem lehet eldönteni, egy rettenetesen rossz vagy egy nagyon jó futam sül-e majd ki. Szerencsére jó lett, aminek rendkívül örülök. 4:35.99, egy századdal mentem be 36 alá, de bízom benne, hogy délelőtt a döntőben még tovább javíthatok ezen. Idén nagyon sokat fejlődtem, majdnem öt másodpercet dobtam le a korábbi időmből, ami nagyon sok ilyen rövid idő alatt. Úgyhogy igazából már most boldog vagyok. Azért jöttem ide, hogy kihozzam magamból a maximumot, és megjavítsam az Eb-s időeredményemet, ez pedig már most megvan!” – nyilatkozta a futamát követően Mihályvári-Farkas Viktória az M4 Sport kamerái előtt.

A többszöri próbálkozás után pályafutása során először olimpiai döntőbe jutó Verrasztó Dávid néhány perccel az előfutamok után láthatóan küzdött az érzelmeivel a kamera előtt, így szűkszavúan értékelt:

Hogy mennyit vártam erre? Hát, sokat. Nagyon feszült voltam végig. Sokkal több van benne, nem tudom, mit sikerül kihoznom majd.

Fradi.hu