Futsal csapatunk bejelentései – az első edzőmeccset is lejátszották a fiúk.

https://www.instagram.com/p/CRrpwSFhheT/

Rábold Richárd már az utánpótlásban is volt az FTC labdarúgója, aztán 2010-ben lett először futsalcsapatunk játékosa. Ekkor nagy döntés előtt állt, hogy modell- vagy labdarúgó-karrierjét építse, végül előbbi mellett döntött, de azért nem szakadt el a futballtól.

A rendkívül közvetlen játékos 2019-ben tért vissza futsalcsapatunkba, és nálunk lépett pályára először felnőtt élvonalbeli mérkőzésen. Egyáltalán nem vallott szégyent az NB I-ben, sőt, bronzéremig menetelő együttesünk vezéregyénisége volt, 19 mérkőzésen 15 gólt szerzett!

Az előző idényben is betalált még kilencszer, teljesítményével ráadásul a válogatott meghívót is kiérdemelte, Kazahsztánban be is mutatkozott címeres mezben.

Az élet azonban úgy hozta, hogy a továbbiakban már nem tud futsalozni, karrierjét nagypályán, a Dabas színeiben folytatja. Két időszakában összesen 51-szer húzhatta fel a Fradi-címeres mezt, ezeken a tétmérkőzéseken 35 gólt szerzett.

Rábold Richárdnak szívből köszönjük a Ferencvárosért tett áldozatait, közösségünknek továbbra is a tagja lesz, labdarúgó-pályafutásához pedig további sok sikert kívánunk!

Fradi.hu

Huszty Dániel nevét a futballtársadalom egy sajnálatos eseménnyel kapcsolatban ismerhette meg. A labdarúgó 2014-ben ült abban az autóban, amely egy fának csapódott, miután Pécs közelében az ütközés elkerülése érdekében el kellett hagynia az úttestet egy szembejövő, előzési manőverbe kezdő gépjármű miatt.

A balesetben egy ember életét vesztette, Husztyt pedig újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították, ahol több, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A most 30 éves játékos hatalmas küzdeni tudásról tanúbizonyságot téve csupán hét (!) hónappal később visszatért a pályára, annak ellenére, hogy az orvosok húsz százalék esélyt adtak arra, hogy egyáltalán túléli a balesetet, és nullát arra, hogy újra pályára léphet.

Huszty a labdarúgó-karrierje nagy részét az NB III-ban szereplő Újbudában töltötte, de a visszatérését követően egy évvel a Budafokba igazolt, amellyel bajnok lett a harmadosztályban, ráadásul a Magyar Kupában az elődöntőig menetelt abban a szezonban, amelynek a végén pályára léphetett a Ferencváros ellen a Groupama Arénában.

Futsalozni nálunk kezdett el, a 2011/2012-es szezontól két idényen át volt a játékosunk, ám aztán hosszú évekig csak nagypályán játszott. A 2018/2019-es szezonban Pécsen, a PTE színeiben tért vissza a kispályára, az előző szezonban pedig az UTE-val ezüstérmet szerzett az NB II Nyugati csoportjában, ősztől azonban ismét FTC-címeres mezben léphet pályára.

Boldog vagyok, hogy visszatérhettem a Ferencváros kötelékébe, hiszen itt tanulhattam meg a futsal alapjait – mondta Huszty. – Amikor érkezett a megkeresés, akkor egy másodpercet sem gondolkodtam, tudtam, vissza akarok jönni a Fradiba. A társaság fantasztikus, de ez nem újdonság, mert több játékossal is kifejetten baráti kapcsolatot ápolok, ami segíti a beilleszkedésem. A célom, hogy a győztes, harcos mentalitásommal segítsem a csapatot, és visszakerüljünk abba a pozícióba ahová valóak vagyunk!

Egészen gyerekkora óta figyeltem az Újbudában Dani pályafutását, nem zsákbamacskát igazoltunk – így Németh Péter, a futsal szakosztály vezetője. – Mindig tudtam róla, hogy amellett, mekkora tehetség lakozik benne, igazi jó ember, akivel öröm együtt dolgozni. Márpedig mi ilyen játékosokat keresünk, akik emberileg is képesek könnyen beilleszkedni ebbe a csapatba. Bár az élet, a karrierje a nagypálya felé sodorta, mindig is a közösségünk része volt, ezért nagyon örülünk a visszatérésének.

Fradi.hu