Az MTK-tól télen érkezett szélsővel erősít a tegnap Rigában leégett Fejér megyei gárda.

A 2021 januárjában szerződtetett korábbi utánpótlás-válogatott szélső január 20-án, a DVTK elleni hazai mérkőzésen debütált a Fradiban. Mindent figyelembe véve összesen 13 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, a tagja volt a 2020/2021-es szezont megnyerő együttesnek.

A nyári felkészülésünk során két gólt szerzett. A kölcsönszerződés értelmében az új bajnoki idényt a 2020/2021-es szezon bajnoki ezüstérmesénél, a Puskás Akadémiánál kezdi.

Dani posztján óriási a konkurenciaharc a Fradiban, ezért úgy láttuk, hogy nem feltétlenül biztosítottak számára a folyamatos játékpercek. A Puskás Akadémia kínált egy olyan lehetőséget, amely minden fél számára megfelelő volt. A két klub is nagyon korrekt módon megállapodott egymással, ennek értelmében Dani kölcsönben kerül a felcsútiakhoz. Bízunk benne, hogy minél többször pályára lép majd, jó időszakot tölt a Puskásnál, amivel a Ferencvároshoz való visszatéréshez is meglehet az útja – mondta el az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás.

Jó érzésekkel jöttem ide, alig várom a közös munkát. Úgy vélem, tavasszal a Puskás Akadémia volt a legjobban játszó csapat az NB I-ben, s tudom, hogy itt is komoly riválisaim lesznek a csapatba kerülésért, de azért jöttem, hogy kiharcoljam a helyem, gólokkal, gólpasszokkal és mentálisan is segíteni tudjam a csapatot” – hangzott Gera Dániel első felcsúti nyilatkozata.

(fradi.hu, pfla.hu)