Fél évszázados átkot tört meg albán támadónk.

50 év telt el anélkül, hogy Fradi játékos mesterhármast érjen el a nagy európai kupák egyikében (1975-ben a Zbrojovka Brno 7-1-es legyőzésekor Szabó és Nyilasi is triplázott, de az Közép-Európai kupamérkőzés volt). Albán játékosunk ráadásul honfitársai ellen volt sikeres, hiszen Koszovót döntő többségében albánok lakják, éppen ezért Myrto már a meccs előtt is jól ismert volt a helyi futballszerető közönség előtt. Góljaival alaposan igazolta hírnevét.

Uzunit megelőzően ki más, mint a Császár volt hasonlóra képes. Albert Flórián a görög Panionosz 6-0-ás legyőzéséből vette ki a részét három góllal 1971 októberében. Érdekesség, hogy azon a meccsen a görögök két piros lapot kaptak, durvaságaik mellett a játékvezetőre is többször rátámadtak, ezért az UEFA példa nélküli módon azonnali hatállyal kizárta őket a nemzetközi kupaküzdelmekből, így már a visszavágót se játszották le.

Myrto méltán lehet büszke arra, hogy milyen előd nyomdokaiba lépett, mi meg reméljük, az újabb triplára nem kell ilyen sokat várni.