Myrto Uzuni elmondta, hogy egy jó eredménnyel szeretné megajándékozni a szurkolókat – labdarúgó csapatunk megtartotta a holnapi BL-selejtező előtti sajtótájékoztatót.

Peter Stöger

“Jó napot!” [magyarul] – remélem, hogy nagyjából helyesen mondtam. Köszönöm mindenkinek, hogy itt van! A felkészülésnek vége, nagyon várjuk a mérkőzést. A felkészülés nem a játékosok legkedvesebb időszaka, de az edzőknek sem – sok játékos fáradt, nagyon sokat kell magyarázni, nem egy egyszerű helyzet, örülünk, hogy véget ért, jó munkát végeztünk. Négy meccsünk volt, mindet megnyertük, ez jó, a négy ellenfélből három nemzetközi szintű volt, jó meccseket játszottunk, most pedig fizikálisan már frisseknek kell lennünk. Nem estek ki sokan, egy-két játékos nincs készen holnapra, Botka és talán Laidouni, a többiek 100%-osak.

Úgy készülünk, hogy a lehető legtöbb gólt szerezzük, hiszen mi vagyunk most a favoritok. De természetesen tiszteljük a Prsitina együttesét, láttuk az előselejtezős meccseiket, jó csapat, kemény fizikai játékot mutattak, erre számítunk most is tőlük. A gólokra térve, itt ez a srác [Uzunira néz], remélem, hogy jól fog teljesíteni. A legjobb tizenegyet akarjuk a pályán tudni, türelmesen és jó mentalitással kell játszanunk, nem elég csak gondolni arra, hogy jól felkészültünk. Az európai színtéren sem lehet a 100%-nál alább adni. Talán nem látszik rajtam, de bennem is ég a tűz, nagyon motivált vagyok, remélhetőleg egy hosszú, szép sorozat fontos első meccse lesz, ezért vagyok itt, a csoportkör a célunk. Nem az a típusú edző vagyok, aki végig kiabál és rohangál a területén a pálya szélén. Figyelemmel követem a pályán történő eseményeket és segítem a játékosokat és a szakmai stábot.

Teljesen új szituáció lesz ez nekem, hiába játszottam sok európai kupameccset játékosként, játszottam 65-ször a válogatottban, vezettem edzőként a Borussia Dortmundot. A csapat nagyon eredményes volt az elmúlt években, most is cél a csoportkör elérése. Ez a munkám. Úgy érzem, hogy felkészültem rá. Nem mondanám, hogy ideges vagyok, inkább motiváltságot érzek, de új helyzet ez számomra, a játékosoknak és a klubnak is. Gerhard Fellner érkezése egy hosszabb folyamat végeredménye. Megbeszéltük az elején, hogy kisebb stábbal kezdünk – akik itt vannak is nagyon jó munkát végeztek eddig -, várunk 3-4 hetet és utána meglátjuk, hogyan tegyük teljessé az edzői csapatot. Gerhard nagyon jó elemző, emellett a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, dolgoztam már vele együtt.

Myrto Uzuni

Mindenkit üdvözlök én is, az új edzőnket is itt nálunk. Jól sikerült a felkészülés, minden jól ment, jó meccseket játszottunk és eredményesek is voltunk. Jó mentalitású edzőnk van, jól felkészített minket, bízom benne, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd. A holnapi meccsre koncentrálunk, szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, ezzel megajándékozva a szurkolóinkat. Az elvárásoknak megfelelően szeretnénk teljesíteni. A visszavágón természetesen ott lesz a családom is.