Sok újonccal a csapatban szenvedtünk vereséget Kecskeméten.

Férfi labdarúgás, felkészülési találkozó
Kecskeméti TE 4-1 Ferencváros II
Gólok: Tóth D. (8.), Tóth B. (58.), Bodor (71.), Vágó (89.) ill. Gera (23.)

1. félidő: Kovács – Juhász, Szücs, Leandro, Arday, Jones (Vida, 43.) – Varga, Katona M. – Szánthó, Gera, Ramadan

2. félidő: Mergl – Vida, Molnár, Dragóner, Könczey, Gadányi – Pintér, Fenyvesi – Mazzonetto N., Vogyicska, Ramadan (Burzi, 60.)

Ramadant, illetve a sérülésekből visszatérő Szánthót és Katona Mátét is a kezdőbe nevezte Borbély Balázs, aki tavaly az alapszakaszt megnyerő U19-es csapat vezetőedzője volt. A meccs egy Szánthó-tekeréssel kezdődött, de az első 15 percet a hazaiak uralták, a 7. percben meg is szerezték a vezetés, 0-1, majd Kovácsnak kellett egy fejesnél nagyot védenie. A 18. percben Szánthó tekert a kapura veszélyesen 20-22 méterről egy szabadrúgást, majd 5 percre rá ismét ő próbálkozott, lövését a kapus pedig Gera elé tolta ki, 1-1.

A második félidei csapatból mindössze 5 játékosnak volt komolyabb NBIII-as tapasztalata, így nem csoda, hogy a továbbiakban alárendelt szerepet játszottunk. Az 50. percben Ramadan ugyan még veszélyeztetett egy ráfordulásból, de a Kecskemét több szépen felépített támadás és kihagyott ziccer mellett az 58., a 71., végül pedig a 89. percben is betalált, így az NBII újonca 4-1-re verte fiataljainkat.

Az edzőmeccsek sorozata július 10-én 11 órakor a Szekszárd ellen folytatódik, az NBIII-as szezon pedig a tervek szerint augusztus 1-jén indul majd útnak.