Blankát kérdezték a Bajnokok Ligája sorsolásról.

A sorsolás előtt azt mondtam a többieknek, hogy annak örülnék, ha a Buducsnoszttal, a Podravkával és a Dortmunddal egy csoportba kerülnénk, vagyis úgy néz ki, sikerült bevonzanom őket, meg kellett volna próbálni a többi csapattal is… – mondta tréfásan Bíró Blanka. – A viccet félretéve, könnyű csoportot ebben a rendszerben úgy sem lehetett volna összehozni. Az első kalapban bármelyik ellenfél erős lett volna, talán az utazás miatt a Moszkva kedvezőbb, mint a másik orosz csapat, a Rosztov-Don, de ez csak apróság. A Buducsnosztról várjuk még a híreket, mert nagyon sokan távoztak, és nem tudom, milyen kerettel vág neki az idénynek. Az Esbjerg Henny Reistaddal jelentősen megerősödik, de a Podravkát is komolyan kell venni, a válogatottnál a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy van erő a horvát kézilabdában. Egyébként is igaz a Bajnokok Ligájára, hogy kicsik a különbségek a csapatok között, az adott napi forma dönt mindig.

Kapusunktól azt is megkérdeztük, mennyire tart a Rosztov-Don elleni meccsektől, hiszen az elmúlt években sokszor találkoztunk az orosz sztárcsapattal, de pontot szerezni nem tudtunk ellene.

Talán jó lett volna Moszkvában játszani, egyrészt, amit mondtam már, az utazás miatt, másrészt új impulzus lett volna más orosz csapattal mérkőzni. De a CSZKA is nagyon erős, pláne Ana Grosszal, azt pedig végképp nem szabad elkönyvelnünk, hogy nekünk a Rosztov-Don a mumus – minden sorozat megszakad egyszer, és idén megpróbáljuk megtörni az átkot. Kiegyenlítettnek látom a csoportot, bármelyik csapat képes lehet megverni bármelyiket, nincs szerintem egyetlen kimagasló együttes. A realitás alapján a csoport első négy helyén kellene végeznünk, de ehhez jó néhány nehéz meccset kell megnyernünk.

Fradi.hu