Hokisaink elnyerték a rendezési jogot.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) június 30-án tartotta évi rendes Kontinentális Kupa-konferenciáját, ezúttal a járványügyi elővigyázatosságok miatt online formában. A konferencián hivatalosan is ismertették a 2021/22-es szezon résztvevő csapatait, a lebonyolítást és a csoportkörök beosztását, valamint házigazdáit. Ennek alapján biztossá vált, hogy

a magyar bajnok FTC-Telekom a második csoportkörben, a legjobb 14 csapat között csatlakozik a mezőnyhöz, és a budapesti Tüskecsarnokban 2021. október 22-e és 24-e között házigazdaként látja vendégül a lett HK Olimp Rigát, az ukrán Sokil Kijevet, valamint a szeptemberi első kör második csoportjából továbbjutó ellenfelet (vagyis a litván HP Vilniust, a szerb Crvena Zvezdát, az izlandi Skautafelag Akureryart vagy a horvát Mladost Zágrábot).

Nagyon boldog vagyok, hogy sikeres lett a pályázatunk, és először a sorozat történetében elhozhatjuk Budapestre a Kontinentális Kupát. A Tüskecsarnok tökéletesen alkalmas egy ilyen esemény lebonyolítására, és biztos vagyok benne, hogy méltó házigazdái leszünk a csoportkörnek. Emlékezetes élményt szeretnénk nyújtani a csapatnak és a fradistáknak is, de ez a rendezés nem csak a ferencvárosi szurkolóknak, hanem minden magyar hokikedvelőnek szól, őket is szeretettel várjuk majd a lelátón októberben. Bízunk a sikeres szereplésben és abban, hogy ismét jó hírét kelthetjük a magyar jégkorongnak nemzetközi színtéren is” – mondta el a sikeres pályázat után Hudák Gábor szakmai igazgató.

Bővebben: Fradi.hu, IIHF