Holland klasszisunk elmondta, hogy a Fradival szerzett arany is különleges.

Angela Malestein negyvenöt tétmeccsen kétszáztizenhat gólt szerzett a Ferencvárosban, mióta 2020 nyarán klubunkhoz igazolt. Nemcsak góljai miatt lett azonban nagy kedvenc a szurkolók körében, hanem látványos, bátor, vagy inkább olykor vakmerő megoldásai nyomán is. Trükkös, pörgetett lövéseit, labdaszerzéseit látva eleinte a „hihetetlen” jelző fogalmazódott meg sokakban, később aztán ehelyett már a „zseniális” került előtérbe. Holland világbajnokunk ezúttal könnyebb feladatot oldott meg: kiválasztotta idénybeli TOP 10 fotóját!

A listában található az is, amelyen a bajnoki aranyérmet a nyakába kerül – de, persze, ez sem szokványos módon, hanem mintha bikaviadalt imitálna.

Hát, ez utólag nagyon vicces… Nem is tudom, mire gondoltam ott, valami olyasmi lehetett, hogy ‘na, gyere ide gyorsan’. Imádom az aranyérmeket, az az igazság. De talán azt is hozzátehetem ehhez a képhez, hogy nem vagyok teljesen normális…

Nem is csoda, hogy szeret első lenni, van már aranyérme holland, német és most már magyar első osztályból is, sőt, világbajnokságról is.

Minden aranynak, minden szezonnak saját története van, ezért nehéz különbséget tenni köztük. Az első németországi aranyérem nagyon szép emlék, de ez a mostani, az FTC-vel ugyancsak nagyon különleges. Büszke vagyok, és azokra is, akik közel állnak hozzám, ők tudják, hogy miért.

Szurkolóink megfigyelhették, hogy Angela a bemelegítéseknél már akkor is labdát fog a kezében, amikor még rajta kívül senki más. Vagy, ha nem a kezébe veszi, akkor a rugdossa.

Valóban így szokott lenni, de nem azért, mert valami babona lenne. Azt hiszem, ez azóta így van, hogy elkezdtem kézilabdázni, de nem tudom, hogy miért. Talán azért, hogy kevésbé legyen unalmas a bemelegítés… Ugyanez igaz arra is, amikor dekázgatok a labdával. Csak jó, hogy valami vicceset viszek a melegítésbe.

Angi tíz kedvenc fotóját alább láthatod, további gondolatait róluk pedig itt olvashatod: Fradi.hu