Endivel beszélgettek az EB-ről és az előttünk álló feladatokról.

– Szerdán még Münchenben, az Európa-bajnokság F-csoportjának utolsó mérkőzésén léptél pályára, hétfőn pedig már a Népligetben csatlakoztál a szezonkezdésre készülő Ferencvároshoz. Nem sok pihenő jutott neked ezen a nyáron.
– Ilyenkor talán az a legnehezebb, hogy az edzések és a mérkőzések jelentette intenzív fizikai és mentális megterhelést követően egy kicsit ki tudjon kapcsolódni az ember, fontos, hogy amennyire csak lehet, felfrissüljünk, én is erre törekedtem az utóbbi néhány napban. Testileg jól vagyunk, a pszichés része az, amin egy kicsit még dolgoznunk kell. Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket, rengeteg szeretetet kaptunk azóta, hogy számunkra véget ért az Eb, rengetegen gratulálnak, ez hihetetlenül jólesik és rengeteg motivációt ad.

– Miként emlékszel vissza a két teltházas meccsre, a két pontszerzésre, az egész Eb-hangulatra?
– Még mindig sokat jár a fejemben ez az egész, legfőképpen az utolsó, németországi meccs, ahol nagyon közel voltunk ahhoz, hogy továbbmenjünk. Nyilván minél előbb túl kell tenni magunkat ezen, hiszen kezdődik a Bajnokok Ligája selejtezője, fontos mérkőzéseink lesznek, nem szabad sokáig a múlton rágódni.

– Nincs megállás, szerdán a dunaszerdahelyi DAC elleni felkészülési meccsel folytatódik a Ferencváros felkészülése. Mit vársz ettől a mérkőzéstől, amely számunkra a BL-selejtező főpróbája lesz?
– Azzal tisztában vagyunk, hogy a DAC egy nagyon jó csapat. Tudjuk, hogy milyen tradíció és szurkolótábor áll a csapat mögött, a klub történelme pedig összefonódik Magyarországgal, éppen ezért jó hangulatú mérkőzésre számítok. Nem tudhatjuk, hogy a DAC milyen összeállításban érkezik, de nekünk arra kell összpontosítani, hogy ez az utolsó meccsünk a BL előtt, azaz minden olyan „finomhangolást” el kell végeznünk, amire szükségünk lehet a következő hetekben.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu