Volt edzőnk mellett korábbi játékosaink is elmondták véleményüket.

Détári Lajos, korábbi 61-szeres válogatott, az Eintracht Frankfurt korábbi középpályása: – A Franciaország elleni egy egyes döntetlen világraszóló eredmény! A szombat este alighanem az összes játékost feldobta, és a csapat kellő önbizalommal utazik Németországba. Az elmúlt napokban rengetegen kerestek Németországból, több újságtól is érdeklődtek, de ugyanúgy keresnek a La Gazzetta dello Sporttól vagy éppen Görögországból is, és nekik is ugyanezt mondtam: óva inteném a labdarúgóinkat, hiszen a német válogatott nagyon erős, nem lesz egyszerű feltartóztatni.

Lisztes Krisztián, korábbi 49-szeres válogatott, a VfB Stuttgart és a Werder Bremen korábbi bajnok és kupagyőztes játékosa: – A csoportból a világon nagyon kevés csapatnak lenne esélye továbblépni, és mégis, a szombati mérkőzés után izgatottan várjuk a szerdait. Világbajnok, Európa-bajnok válogatott a rivális, a megszerzett egy pont is nagy eredmény! Ha az az attitűd jellemzi a válogatottat, mint eddig, újra meglepetést szerezhet, miközben láttuk a németeket a portugálok ellen… Nagyon erős csapat vár ránk, ez nem vitás. A játékosok lehetnek felszabadultak, de tökéletes koncentrációra lesz szükség.

Mátyus János, korábbi 34-szeres válogatott, az Energie Cottbus egykori védője: – Szakmailag rövid az értékelés: sokkal erősebb ellenfél lesz a pályán. Bővebben: a labdarúgásban a szűken vett szakmai szempontok mellett az érzelmeknek is hangsúlyos szerepe van, ezt szombaton érezhettük a legjobban, olyan sok erőt adott a közönség támogatása. Ami ilyenkor fontos: ha az esélyesebb gyengébb napot fog ki, a „kisebb” együttes pedig csúcsformában van, és a szerencse is mellé áll, lehet szoros a találkozó. Fegyelem, csapategység, hazaszeretet, ez vihet előre.

Thomas Doll, korábbi 18-szoros német válogatott, az FTC korábbi vezetőedzője: – A magyarok franciák elleni mérkőzése lenyűgözött, a válogatott már megtette a magáét. Csakhogy azt is látni kell, hogy a németek ellen nehezebb dolga lesz: Joachim Löw együttese körbe tudja adogatni a labdát a tizenhatosnál, és megtalálja a réseket. Győznek a németek, de – szerintem – a magyar válogatottnak már nincs vesztenivalója, fegyelmezetten és felszabadultan is futballozhat.

forrás: nso.hu