Tegnap két edzés volt a programban, a gyakorlásokról fotókat láthatsz.

– A Ferencváros játékosaként ez az első edzőtáborod, de máris túl vagy két edzésen. Így a második tréning után mik az első benyomások?
– Két nagyszerű edzésen vagyunk túl. A szerdai nem volt annyira kemény, de valószínűleg csak azért, mert előtte hosszú órákat utaztunk, és ráhangolódtunk a következő napokra. Most viszont alaposan elfáradtam, és ezt a hőséget sem volt könnyű elviselni. Már a felkészülés kezdete előtt is izgatottan vártam az edzőtábort, hiszen ezzel a csapattal nekem ez az első, de azt hiszem, minden játékosban volt egy kis izgatottság az új helyzet miatt. A környezet valami elképesztő, semmi okunk nincs panaszra: a szálloda, az egész helyszín varázslatos. Az edzőpályáról hihetetlen látványt nyújtanak a közelben lévő havas hegyek és a fákkal teli dombok. Azt kell mondanom, ennél jobb helyen nem is készülhetnénk az új idényre, remek időszakot fogunk itt tölteni.

– Ahogy említetted, új helyzetben van a csapat, hiszen új az edző, teljesen mások az elvárások, egy teljesen új filozófiát kell elsajátítania a keretnek.
– Az eddig együtt töltött idő alapján csak azt tudom mondani, hogy mindenki szeret az új edző közelében lenni, mindenki meg akarja mutatni, hogy mire is képes valójában. Nyugodtak vagyunk, hiszen egy olyan emberrel dolgozhatunk együtt, akinek jó megítélése van nemzetközi szinten is, illetve komoly sikereket ért el korábbi csapataival. Az, hogy a Kölnt visszavezette a Bundesligába, majd később az Európa Ligába, azt hiszem, önmagáért beszél. Azért vagyunk itt Grassuaban, hogy megtanuljuk és elsajátítsuk az ő gondolkodását és taktikáját, na meg persze, hogy erőnlétileg is megfelelő állapotba kerüljünk, mire ismét tétmérkőzést kell játszanunk. Az eddigiek alapján úgy gondolom, hogy az edző mentalitásából és elképzeléseiből nagyon sokat profitálhatunk a jövőben.

– A Grassuaba tartó úton és az első edzés után figyeltünk fel rá, hogy mennyire jó a kapcsolatod Zyen Jones-szal. Korábbról ismered őt, hogy ilyen jól kijöttök, vagy ez egy friss ismeretség és barátság?
– Nem ismertem őt korábban, de a klubnak és a közösségi médiának köszönhetően gyorsan megtaláltuk egymást, és nagyon hamar jóban lettünk. Zyen egy remek srác, eltökélt, nagyon jól bánik a labdával, meg van benne a képesség, hogy ő jelentse a különbséget egy-egy találkozón, és ahogy látni is lehetett, egy kicsit bolondos figura. Szeret viccelődni és jókat nevetni, akárcsak én, így már az első beszélgetésnél megtaláltuk a közös hangot.

Teljes beszélgetés: Fradi.hu

További fotók: első és második csütörtöki edzés @ FTC facebook