Vasárnap első Fradi meccsén ül a kispadon az osztrák edző, de nem az eredményt tartja lényegesnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, 32-szeres bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk június 20-án, vasárnap 17.00-től a Legia Warszawával játssza első felkészülési mérkőzését a németországi edzőtáborban, a találkozóról pedig élőképes közvetítéssel is jelentkezünk!

Csapatunk jelenleg nem teljes kerettel készül Grassauban, hiszen Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Botka Endre és Sigér Dávid is tagja a magyar labdarúgó-válogatott Eb-keretének, valamint Oleksandr Zubkov az ukrán, Róbert Mak a szlovák nemzeti csapattal szerepel a kontinenstornán. Emellett fontos alapembereink, mint például Samy Mmaee pénteken érkezett Németországba, Aissa Laidouni pedig csak vasárnap csatlakozik, továbbá Somália sérüléssel bajlódik. Két magyar válogatott kapusunk hiányában jelenleg három hálóőr dolgozik Grassauban: NB III-as csapatunk kapusa, Szécsi Gergő, az előző két idényt Lipcsei Péter Soroksárjában töltő Varga Ádám, valamint utánpótlás-játékosunk, Mergl Szabolcs. Várakozásairól Peter Stögert kérdeztük.

Mindenki keményen dolgozik ezekben a napokban, ám nem szabad elfelejteni, hogy fontos játékosok hiányoznak, így fiatalokkal, illetve a Fradi II játékosaival töltöttük fel németországi csapatunkat – mondta Peter Stöger.

Az osztrák szakember szerint a vasárnapi edzőmeccs remek lehetőséget nyújt a keret minden tagjának.

A felkészülési időszak első edzőmérkőzésén nem az eredmény fog számítani, hiszen nem régóta dolgozunk együtt, idő kell ahhoz, hogy az ötleteinket és a taktikai elképzeléseinket viszontláthassuk – folytatta Peter Stöger. – Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, sokan fognak lehetőséget kapni, amivel ha tudnak élni, később újra a keretben és a kezdőcsapatban szerepelhetnek.

forrás: fradi.hu