Myrto azt is elmondta, hogy a magyaroknak fog szurkolni a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságon.

– Hogy telt a szüneted? Jó volt visszatérni újra a Népligetbe?
– Sajnos a pihenés nem éppen úgy alakult, ahogyan terveztem, ugyanis összeszedtem egy kisebb sérülést még a szezon vége előtt. Két lábujjamban keletkezett törés, így hat hét után most végezhettem teljesértékű edzést. Még szükségem van egy kis időre, hogy utolérjem magamat, de tudom, hogy hamarosan újra a régi leszek. Sajnos a sérülésem miatt a nemzeti csapatomat sem tudtam képviselni. A pihenésem alatt is csak a labdarúgás járt az eszemben. Azzal próbáltam nyugtatni magamat, hogy egy hosszú, de sikeres szezont zártunk, ráadásul az ősz során a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk. Örülök, hogy most már újra itt lehetek, és elkezdhetjük a munkát. Ugyanazzal a céllal jöttem vissza a klubhoz, mint amikor megérkeztem ide tavaly, vagyis szeretném megnyerni újra a bajnokságot, és jó lenne megint a BL-ben szerepelni.

– Van számodra egy remek hírem, ugyanis a Fradi-szurkolók szavazatai alapján téged választottak meg az előző szezon legjobb játékosának a klubnál.
– Mindenkinek nagy köszönettel tartozom, jól esik a támogatás a klub drukkereitől. Számomra ők jelentik a fő motivációt, hiszen ha a szurkolóink elégedettek velem, az azt jelenti, hogy jól végzem a dolgomat. Ez természetesen a következő szezonra is nagy lökést ad a számomra. Nagyon boldog vagyok, még egyszer köszönöm szépen.

– Beszéljünk egy picit a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságról. Albánia a 2016-os tornán ott volt, ám most nem sikerült a kijutás. Van olyan csapat, amelynek ettől függetlenül szurkolni fogsz?
– Ugyan Albánia nem jutott ki a mostani tornára, de Magyarország igen, és emiatt ugyanolyan boldog vagyok. Így, hogy Albánia nincs ott a tornán, maximálisan a magyarokért fogok szorítani, hiszen jelenleg ebben az országban élek, itt játszom, jelenleg Magyarországon zajlanak a mindennapjaim, úgy is mondhatnánk, hogy ez a második otthonom. Emellett sok játékosunk szerepel a magyar válogatottban, remélem, hogy jól fognak szerepelni, szorítok nekik, hiszen mi egy család vagyunk.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu