Élő közvetítés az Üllői útról – kezdés fél kettőkor.

14:10 Vége.

14:10 Stöger:
Még keressük a megfelelő lakást, bár volt már 2-3 szimpatikus. A feleségem még dolgozik, de utána ideköltözik. Szeretnék sokáig dolgozni itt.

14:07 Stöger:
Mindig nehéz sok csapatnak a rövid szünet és az, hogy sok válogatott hiányzik, de ez egy lehetőség a fiataloknak. Ezzel együtt kell élnünk.

Orosz:
Több jelölt volt, sok szakmai, emberi szempontot figyelembe vettünk. Tapasztalt edzőt akartunk, de sikerekre éheset, aki bizonyítani akar.

14:05 Érzékelt valamit abból, hogy a Fradi szurkolói a lila múltja miatt esetleg nem szívesen fogadták?

Stöger:
A sporthoz hozzátartozik a rivalizálás, ez adja a sava-borsát. A szurkolóknak azt tudom mondani, hogy a munkámmal bizonyítanék és azt megjegyezném, hogy a Rapiddal KEK-döntőt játszottam.

14:02 Cél lesz a fiatalok beépítése?

Stöger:
Nagyom szeretek fiatalokkal dolgozni, de természetesen a fejlődéshez idő kell. Sok tehetséges fiatal van a Fradinál, fel kell mérnem, milyen állapotban vannak, jövő héten az edzőtáborban erre is lehetőség lesz. De igen, cél fiatal magyarokat beépíteni.

14:00 Változik a szakmai stáb összetétele?

Stöger:
Alexander Bade lesz a másodedző, ez mindenképp változás. A kölni időszak óta velem dolgozik, a szakmai stáb és a játékosok magas kvalitásokat képviselnek, de még meg kell ismerjük egymást, természetesen.

13:57 Megtanul majd magyarul?

Stöger:
A közös nyelv az angol lesz, a közeljövőben angolul is nyilatkozom majd, de az első alkalommal fontosnak éreztem, hogy az anyanyelvemen kommunikálhassak. A Google Translate segít a magyar nyelvben egyelőre, de legközelebb már köszönni magyarul szeretnék.

13:55 Miben változik a csapaton belüli kommunikáció? Mit üzen a Fradi szurkolóknak?

Stöger:
Nyitott embernek tartom magam, közös célunk van a stábbal és a játékosokkal. Jó, ha jól érezzük magunkat, de fontos a kölcsönös tisztelet, azzal nem foglalkoznék, hogy korábban mi volt a rendszer. A szurkolóknak azt mondhatom, hogy tudom, milyen sikeres volt az elmúlt időszak, tudom, hogy nem lesz könnyű ezeket a sikereket felülmúlni, de ezen leszek.

13:51 Stöger:
Szergej Rebrov helyeztéről nyilatkozni nem tudok. Február végén, március elején keresett meg először Hajnal Tamás. Utána két hónapon át nem volt szoros a kapcsolat, az utolsó hetekben pörögtek fel az események. Amikor felvázolta az itteni projektet, akkor éreztem, hogy ez a lehetőség számomra a legjobb.

Orosz Pál:
A Fradinál úgy igazolunk, hogy a szakmai stábbal közösen dolgozunk, közös döntéseket hozunk.

Stöger:
A végső felelősség az igazolásokban a vezetőedzőé, de régóta dolgozom a futballban, ez csapatmunka.

13:46 Stöger:
Nem szeretnék a konkurencia közül kiemelni senkit, a miénk a legjobb csapat. A Ferencvárosnak a csoportkör a célja, de nyilván az, hogy ez megvalósul-e, az ellenfelektől is függ. A magyar futball nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az osztrák csapatok között három erős csapat van, ha össze kellene hasonlítani, akkor a Salzburg felel meg a Ferencvárosnak az osztrák élvonalban.

13:41 Milyen érzés volt 1988-ban Nyilasi Tibor mezét megörökölni?

Stöger:
Természetesen a Ferencváros jól ismert a környező országokban, Ausztriában is. Amikor Nyilasi az Austriában játszott, akkor én egy kisebb klubban fociztam, nagy megtiszteltetés volt, hogy amikor odakerültem, megörökölhettem az ő tízes mezét.

13:39 Mi a benyomása a Fradi keretéről? Mit tud a magyar bajnokságról?

Stöger:
Felkészültem a csapatból, hosszú időt töltöttem ezzel. Voltak más kihívások, de úgy gondoltam, hogy a Fradi a legnagyobb feladat. A csapat kerete megfelel a támadójátékhoz a magyar bajnokságban, a nemzetközi szinten persze más hozzáállás kell. Természetesen egyes pontokon lehet, hogy erősíteni kell majd.

13:34 Peter Stöger: (A Fradi új vezetőedzője németül nyilatkozik.)
Mindenkit üdvözlök. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy csapat edzője vagyok, tudom milyen sikeres korszakát éli a klub, nagy feladat ez. Tudjuk mik a célkitűzések, ezeknek meg akarunk felelni.

13:32 Orosz Pál:
Megfontolt döntés eredménye az, hogy leszerződtettük Peter Stögert, a célunk, mint mindig, idén is a bajnoki- és kupasiker, valamint a jó nemzetközi szereplés.

13:29 Orosz Pál és Peter Stöger tartja a mai sajtótájékoztatót. Vasárnap este érkezett meg a Fradi edzője, az első edzés után már a média képviselőivel is találkozik.