A medencepart se volt velünk, ám ennek ellenére is ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében! A mérkőzés este fél kilenckor kezdődik majd, az M4 Sport élőben közvetíti. Az olaszok a négy között a spanyol Barcelonetát győzték le 12-10-re.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, elődöntő
Ferencváros 14-12 AN Brescia
Negyedek: 4-0, 4-6, 3-5, 3-1
Gólok: Varga 4, Vámos 4, Jansik 2, Bicari 1, Fountoulis 1, Sedlmayer 1, Zalánki 1

A meccsen mindig volt, aki a hátára vette a csapatot, előbb Jansik Szilárd parádézott, utána Varga Dénes csillogtatta meg klasszisát, végül jöttek a Vámos Márton „atomcsapások”. Így hiába próbáltak meg mindent az olaszok és az őket segítő játékvezetők, nem tudtak megtörni minket – a felháborító kiállítás- és kontraarány torta tetején a hab az volt, amikor szabálytalanul cseréltek és amikor ezt technikai vezetőnk, Katona Norbert sérelmezte, akkor őt állították ki…

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nagyon jó volt, hogy ilyen jól kezdtünk, az elején belőttük az emberelőnyeinket, az övéiket pedig kivédekeztük. Bevallom őszintén, brutálisan elfáradtam, a harmadik negyedben már kicsit úgy éreztem, hogy nem tudok felúszni, nem tudom, mi lehetett ennek az oka. Nagyon fizikális csata volt, de mégis akadt sok holtidő is a sok gól miatt. Büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire jól küzdöttünk. Ez a Brescia megnyerte az olasz bajnokságot, azért az nagyon nagy dolog. Megverték a Reccót és megvertek minket is kétszer. Ezek után sikerült nagyon jól felkészülni belőlük. Annak nem örülök, hogy vissza tudtak jönni kétszer is ikszre, de hála istennek ritmust tudtunk váltani és kellettek a blokkok a végén.

Német Toni

Nagyon örülök, hogy megcsináltuk ismételten. Nehéz volt. Mintha éreztem volna egy kis nehezítő körülményt, de szerencsére túl tudtunk menni rajtuk és csapatként küzdve egymásért megcsináltuk.

Nikola Jaksics

Remek és nehéz mérkőzés volt. Kiváló csapat volt az ellenfelünk, amelynek 14 év után sikerült letaszítania a trónról a Reccót Olaszországban. Szerintem az eddigi legjobb csapatuk van. A legjobbat kellett nyújtanunk. Nagyon sok gól volt mindkét oldalon, javítanunk kell a védekezésünkön, de nagyon elégedett vagyok. Remélem, hogy holnap meg tudjuk lepni a Reccót, és megszerezzük a trófeát.

Varga Dénes

Úgy gondolom, ez az egyik legértékesebb győzelmünk, amelyet valaha a magunkénak vallottunk, mivel egy rendkívül erős csapat ellen sikerült egy olyan mérkőzésen, amelyen a tét rendkívül magas volt. Miképpen általában egy olasz csapat ellen, ezúttal is hatalmas küzdelem volt, fizikai és taktikai csata. Sohasem lépnek ki szigorú kereteikből, ezért nagy feladat megtörni őket. Most más volt a dinamikánk és motivációnk, hiszen a hazai bajnoki csalódása után ez az utolsó lehetőségünk arra, hogy a távozóink, akik utolsó meccseiket játszanak ebben a csapatban, méltó búcsút intenek. Azt hiszem, ez is szerepet játszott ebben a győzelemben.

Vogel Soma

Igazából olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk, a Brescia nagyon pörgős, hajtós csapat, eléggé pozitív fejjel tudtak érkezni ide a Bajnokok Ligájába, hiszen otthon megnyerték a bajnokságukat. Elég sokgólos mérkőzés volt, a támadásunk az annyira volt tökéletes, mint tegnap a védekezésünk, szerintem. Hátul van egy-két dolog, amit helyre kell rakni nekem is.

Zalánki Gergő

Nagyon-nagyon fárasztó meccs volt, főleg ez az utolsó negyed. Így sűrűn egymás után ezek a meccsek azért kiszívják az energiát. Nagyon jól kezdtünk, utána egy kicsit visszahozták őket a meccsbe. Úgy éreztük, azt beszéltük itt a meccs után, hogy tényleg nagyon jól indítottunk, jól védekeztünk, aztán kicsit ott megállították a lendületünket a bírók, de a lényeg, hogy nyertünk, úgyhogy nagyszerű csapatmunka volt, gratulálok a csapatnak.

Varga Zsolt

Én úgy éltem meg, hogy szerintem idáig sok nehéz meccsünk volt, ez pedig az egyik legnehezebb volt. Volt egy hullámzása a mérkőzésnek. Szerintem nagyon jól, magabiztosan kezdtünk. Ha abba beleragadtak volna…, az elején azt éreztem, hogy talán fáradtabbak vagy nem tudtak bemelegedni vagy nem estek még át azon a holtponton, ha abba beleragadtak volna, akkor nyilván hasonló mérkőzés lett volna, mint a tegnapi, mert hát, van ilyen. De azért abban is biztos voltam, hogy ha lőnek két gólt, mert azért csak kapják a kiállításokat, azért csak lesznek ilyen helyzetek, feljönnek 4-2-re, 4-2 után meg már nyitott a meccs megint. Tehát ennek a mérkőzésnek megvolt az ilyen sajátos hullámzása. Én azt gondolom, és ezt is mondtam a fiúknak, hogy itt a végén csak a szív és ami a gatyában van, csak az számít. Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, tényleg, ezután az év után, amit itt végigcsináltunk, ennyi betegséggel, fogyásokkal, sérülésekkel, hogy eljutottunk idáig, én tényleg nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk és köszönöm nekik, ezt is, amit ma nyújtottak, mert fantasztikusan nagy teljesítmény volt.