Pólósaink ma megkezdik szereplésüket a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjében. Mindent bele, fiúk!

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, Final8, negyeddöntő
Belgrád, 15.30: Ferencváros – CN Marseille
TV: M4 Sport

Varga Zsolt az MVLSZ-nek és a VLV-nek nyilatkozott:

Jansik Szilárdot a FradiMédia kérdezte:

Nikola Jaksic

Sajnos idén nem lehetnek szurkolók a Final8-en, reméljük, hogy a következő két évben visszatérhetnek majd. Bízom benne, hogy az előttünk álló napokban a legjobbunkat nyújtjuk majd!

Vogel Soma

Szeretnénk feledtetni, hogy nem jutottunk bajnoki döntőbe, és megszakadt a tíz győzelemből álló sorozatunk. Ennek a társaságnak az utolsó megméretése lesz a nyolcasdöntő, és szeretnénk méltó módon elbúcsúzni egymástól. Ilyenkor óriási fizikai munkát már nem lehet végezni, az dönt, hogy idény közben ki mennyire tudott felkészülni. Taktikai elemeket vettünk át az elmúlt napokban, és alaposan felkészültünk a Marseilleből. Legutóbb mi nyertük meg a BL-t, de ez annyira régen volt, hogy szinte már el is felejtődött. Ennek ellenére úgy ugrunk a vízbe, hogy mi vagyunk a címvédők.

Varga Zsolt

Folyamatként kezeltem az idény végét, mert nem voltak akkora szünetek a fontos mérkőzések között, hogy legyen értelme szakaszokra bontani. Tavasszal volt két hónapunk, amikor rendesen tudtunk dolgozni, ez az időszak általában januárban szokott kezdődni, azonban rengeteg problémánk volt ebben az idényben, így mindössze ennyit tudtunk a teljes csapattal készülni. Eleinte egészen jó képe volt a játékunknak, majd látszottak az aktuális problémák, ezeken kezdtünk el dolgozni.

Azon voltunk, hogy stabilabb legyen a védekezésünk, ne legyen benne akkora hullámzás, emellett a támadójátékunkat is rendbe kellett szedni – ez a bronzcsata végére élessé is vált. Az elmúlt másfél hétben is a védekezésen dolgoztunk, és specifikusan készültünk a Marseille ellen.

Marseille nincs fent a tradicionális vízilabdatérképen, ettől függetlenül nagyon jó csapattal találkozunk. Mi tudjuk ezt saját tapasztalatból, kétszer is nehéz meccset vívtunk a franciák ellen a közelmúltban. Évek óta folyamatosan építkeznek, ráadásul a délszláv játékosokkal jelentősen megerősödtek. Ha nem velünk játszanának, azt mondanám: ha kijön nekik lépés, a döntőig is eljuthatnak, így azonban nyilvánvalóan abban bízom, hogy legyőzzük őket… A kulcsjátékosaikat kell kikapcsolnunk: Prlainovics irányít, Crousillat a befejező ember, Thomas Vemeux pedig jól játszik második centerben, őket kell elsősorban megfognunk.

Az elmúlt időszak nagyon hullámzó volt, bevallom, nehéz volt szembenézni ezekkel a mérkőzésekkel. A győzelmi sorozatnak jelentős volt a mentális terhe, magunktól is azt vártuk, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe. Talán túl görcsösen akart nyerni a csapat, és ez mindannyiunkra igaz volt. Amennyi problémával küzdöttünk az évben, én már annak is örülni tudok, hogy az összes játékosomra számíthatok. Megvan a lehetőségünk arra, hogy valami nagyot alkossunk: sok összetevőn múlik, össze tud-e állni a kép, én mindenesetre mosolyogva és céltudatosan állok a feladathoz, és ezt próbálom átadni a játékosoknak is. Ne legyünk görcsösek, ugyanakkor harcoljunk a végsőkig!

LEN, NS