Hokisaink új támadója, Cody Fowlie a szurkolóknak is üzent.

– 2020-ban és 2021-ben is bejutottatok a rájátszásba, legutóbb ráadásul Erste Liga-döntőt játszhattatok. Emellett te voltál a sárga-kékek egyik legjobb, legeredményesebb támadója. Miért döntöttél mégis úgy, hogy eligazolsz?
– Két szezont eltöltöttem Brassóban, és bár valóban viszonylag sikeres volt a csapat, úgy éreztem, kihoztam magamból mindent, amit abban a környezetben ki tudtam hozni. Az egyetemi éveket leszámítva egész pályafutásom alatt nem töltöttem el hosszabb időt egy csapatnál sem. Emellett Budapest is nagy vonzóerő volt a számomra. Amit az idegenbeli túrák során láttam, tapasztaltam a városból, lenyűgözött, így nagyon örültem, amikor a magyar fővárosból kaptam ajánlatot.

– A város mellett a klub is vonzó volt számodra? Mit tudsz a Ferencvárosról?
– Amennyit ellenfélként láttam a Fradiból, az alapján úgy gondolom, még ha a mögöttünk hagyott szezonban ez nem is feltétlenül jött ki végül, de az Erste Liga topcsapatáról van szó. Komoly lehetőség ebben az együttesben szerepelni. Emellett úgy érzékeltem, hogy rendkívül professzionális csapat a Ferencváros, a jégen és azon kívül is minden feltétel adott a legmagasabb szintű játékhoz. Nem kérdés, Erste Liga-bajnok akarok lenni, a célom eléréséhez pedig nem találhattam volna jobb helyet az FTC-nél.

– Ami a játékot illeti, milyen csapatba érkezel?
– Abból kiindulva, hogy minden egyes alkalommal pokolian nehéz volt a Fradi ellen játszani, erős csapat az új állomáshelyem. Amit kiemelnék, az a sebesség és a rendkívüli csapategység, ez a két tényező úgy látom, az egész ligában sehol máshol nem érvényesül annyira, mint a Ferencvárosnál. Nagyon szimpatikus ez a felfogás, amivel a csapat dolgozik, mindenképpen a részese akarok lenni. Olyan együttesről van szó, amilyenben mindig is szerepelni akartam.

– Milyen játékosra számítsanak a személyedben a szurkolók, és üzensz-e valamit a fradistáknak?
– Olyan játékos vagyok, aki mindig igyekszik végigcsinálni és sikerrel megvívni a párharcokat, befejezni az ütközéseket. Keményen játszom az ellenfél harmadában, a sarkokban is, és megvan a sebességem ahhoz, hogy eredményes pontszerző lehessek. A mindenkori sortársaimat is próbálom motiválni, húzni magammal, és támogatni, hogy együtt minél jobbak lehessünk. Bízom benne, hogy hamar pozitív benyomást keltek majd a játékommal a csapattársaim és a szurkolók szemében is. A drukkereknek annyit üzennék, nagyon izgatottan várom már, hogy a legendás Fradi-mezben lépjek jégre, és remélem, hogy minél hamarabb személyesen is találkozunk a csarnokban! Eredményes szezont akarok zárni, és minél több örömteli pillanatot okozni nekik, amit együtt átélhetünk!

Teljes beszélgetés: Fradi.hu