Nyolc perc alatt fordítottunk 0-2-ről Kozármislenyben.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 38. forduló
Kozármisleny FC 2-3 (0-0) Ferencvárosi TC II
Gólok: Kirchner (55., 62.), ill. Katona (72.), Mazzonetto N. (77., 80.)

Oroszi – Orosz (Iyinbor, 61.), Molnár, Könczey, Arday – Nagy O., Leandro – Jones (Szabó R., 85.), Szabó L. (Mazzonetto N., 61.), Vida – Pócsik (Katona, 61.)

A forduló előtt a Honvéd II. mindössze 2 ponttal előzte meg csapatunkat, így nem tét nélküli meccsel zárhattuk a szezont. A találkozó azonban mégis hazai mezőnyfölénnyel kezdődött, igaz, Vida beadásából a 20. percben majdnem Jones fejelt gólt. A 24. percben Vida maga bombázott kapura egy jó csel után, de a 37.-ben egy eladott labda után Leonak, Oroszinak és Orosznak is nagyot kellett mentenie.

Az izgalmak a második félidőre maradtak, amit az 54. percben Kirchner nyitott meg egy távoli góllal, 0-1. 7 perccel később Jones mellett vett át egy átadást egy hazai játékos, majd gurított ismét Kirchnernek, akinek első lövését Oroszi még védte, de a másodikkal már ki tudta lőni a bal alsót, 0-2. A második bekapott gól felrázta a csapatot, és bár a 68. percben Jones megindulása után még védett a kapus, a 72. percben azonban már tehetetlen volt, amikor Vida kipattanó beadására a csereként beállt Katona érkezett és bombázott a kapuba, 1-2. A második gólhoz már a nem először figyelmetlen hazai védelem is kellett: a 77. percben egy eladott labdát Leo gurított azonnal a meccset szintén a padon kezdő Mazzonetto Nicoló elé, aki gondolkodás nélkül kirúgta laposan a jobb alsó sarkot, 2-2. Mazzonetto ezúttal sem elégedett meg mindössze egy rúgott góllal, 3 perccel később a bal oldalról cselezett befelé, majd lőtt, a kivédett labda pedig szerencséjére pont elé pattant vissza, így a kipattanót bevágva megfordította az állást, 3-2. A végére ezúttal nem jutott semmi izgalom, így a jól sikerült szezont egy méltó győzelemmel zárhattuk.

A meccs embere természetesen Mazzonetto Nicoló, aki a múlt hetihez hasonlóan ezúttal is csereként beállva lőtt 2 gólt, de dicsérhető Vida is, akinek talán ez volt a legjobb meccse a szezonban. A házi góllövőlistát 16 góllal megnyerő Pócsik nem volt formában és Jones hiába szlalomozott két szépet is, csak a fejesével jelentett nagyobb veszélyt a kapura. Orosz kétszer is nagyot mentett, Oroszi pedig hozta a szokásos bravúrokat.

A Honvéd győzelmével végül az 5. helyen zártuk a szezont, ami bizonyára mindenki várakozásait felülmúlta. A 38-ból 20 meccset nyertünk meg 10 döntetlen és mindössze 8 vereség mellett, 75 lőtt és 36 kapott gólt jegyezhettünk. A következő szezon, már bizonyára teljesen más összetételű kerettel, augusztus 1-én, vasárnap kezdődik majd.

Máté Csaba

Közönségszórakoztató meccsen sikerült megszereznünk a győzelmet. Noha kétgólos hátrányba kerültünk, érződött a csapaton, hogy egy pillanatra sem adta fel. Külön öröm, hogy a cseréink nagyon jól álltak be a kispadról. Igazi csapat voltunk, örömmel láttam, hogy végre megvolt bennünk az a szenvedély, melyet sokszor hiányoltam az év során. A harmadik gólnál óriási öröm szabadult fel a játékosokban, de ezt követően is koncentráltak voltunk, az után is kontrolláltuk a játékot, hogy sikerült fordítanunk. Teljesen megérdemelten nyertünk, gratulálok a fiúknak a mai meccshez és az egész szezonhoz!

Fradi.hu