Támadónkat, Róbert Makot kérdezték a közelgő EB-ről.

Róbert Mak, a Ferencváros harmincéves támadója is tagja az Európa-bajnokságra készülő szlovák válogatott bő keretének. Lapunk vele beszélgetett a klub­idényről, no meg a közelgő kontinenstornáról.

Nagyon örülök, hogy az előző idényt a Ferencvárosban tölthettem. Remek időszakot zártunk, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörében fantasztikus csapatokkal játszottunk, és megnyertük a magyar bajnokságot – mondta a Nemzeti Sportnak Róbert Mak. – Az NB I-ben kevesebb lehetőséget kaptam, de ez is hozzátartozik a futballista pályafutásához – bízom benne, hogy az ősztől gyakrabban léphetek pályára. A bajnoki gála szép volt, amolyan koronázási ünnepség. Még pompásabb lett volna fantasztikus szurkolóink előtt a stadionban átvenni az érmeket. Hosszú idő után találkoztunk ismét a csapattársakkal, van mit megbeszélnünk. Természetesen nem pihenni érkeztünk, hanem felkészülni az Európa-bajnokságra. Szövetségi kapitányunk, Stefan Tarkovic a bolgárok elleni keddi felkészülési mérkőzés után jelöli ki a szűkített, végleges Eb-keretet.

Szlovákia a lengyel, a svéd és a spanyol válogatottal került egy csoportba, előbbi kettővel az oroszországi Szentpéterváron csap össze, ami kis túlzással hazai pálya Róbert Maknak, hiszen 2016 és 2020 között a helyi Zenit kötelékébe tartozott.

Örülök, hogy Szentpéterváron játszhatunk, jó érzés lesz visszatérni a gyönyörű Kresztovszkij Stadionba, ahol két éve bajnoki címet ünnepeltünk. Tarkovic kapitány úgy döntött, a Zenit edzőközpontjában tréningezünk, ennél jobb helyet nem is választhatott volna. Ott is sok ismerősöm van, sajnálom, hogy a buborék miatt egyikükkel sem futhatok össze.

Az eddigi 65 válogatott fellépésén 14 gólt szerző támadó hozzátette: szeretne betalálni a szentpétervári arénában, ahol eddig ötször volt eredményes, de nem is ez a legfontosabb, hanem a csapat teljesítménye.

Egy biztos, nagy élménnyel gazdagodik, aki kijön a meccseinkre, mert eleve gyönyörű látvány a stadion, illetve a környéke. És igen, remélem, hogy az Európa-bajnokságon játszhatunk telt ház előtt, vagyis a Puskás Arénában. Meséltem már csapattársaimnak a csodálatos budapesti stadionról, kívánom, hogy ők is megismerjék. De tudja, mit? Az az álmom, hogy az Európa-bajnokságon találkozzunk a magyar csapattal, benne a ferencvárosi játékosokkal, és ne a Puskás Arénában, ez ugyanis azt jelentené, hogy mindkét együttes eljut legalább a negyeddöntőig.