Erről akkor nyilatkozott az osztrák edző még játékosként, amikor pályára lépett a Fradi ellen a Rapid Wiennel.

1997 júniusában edzőmeccsre volt hivatalos a Nyíl által vezetett labdarúgó csapatunk Féltoronyba (Halbturn), ahol az egy évvel korábban a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében szereplő Rapid Wien látott vendégül minket. A felkészülési találkozót megnyertük 1-0-ra Zavadszky Gábor (Isten nyugosztalja) korai góljával annak ellenére is, hogy kettős emberhátrányba kerültünk a második félidőben – előbb Milovanovic, majd Nyilas is piros lapot kapott. A bécsi zöld-fehérek csapatában a második félidőben ott volt Peter Stöger is, ahogy arról a Nemzeti Sport is beszámolt:

A Halbturnba ellátogató Rapid-szurkolók úgy tekintettek a buszról lekászálódó Peter Stögerre, mint egy királyra. Stöger elmondta: gyerekként nagyon szerette Nyilasi játékát, azt pedig nem gondolta volna, hogy egyszer személyesen is találkozhat egyik kedvencével.

Még egy érdekesség, hogy a jelenlévő fradisták egy későbbi játékosunkat láthatták a Rapid színeiben, ugyanis szintén a második félidőben lépett pályára Marek Penksa. Az edzőmeccs lapját a Tempó Fradi!-n ide kattintva találjátok.

(Köszönet a találatért Gombspieler Lajos szurkolótársunknak!)