Gerzsont kérdezték az EB-felkészülésről.

Játékosként teljesen más felkészülni egy mérkőzésre, mint edzőként. Azért vagyok itt, hogy segítsem a stáb és a játékosok munkáját. Amivel Marco megbíz, próbálok eleget tenni a kérésnek – kezdte Gera Zoltán, aki a portugálok elleni első Eb-csoportmeccs kapcsán elmondta a várakozásait – A portugálok nagyon képzettek egyénileg, csapatként is nagyon jók, a stílusuk nem változott. Mindenkinek nagyon fegyelmezett játékra, bátorságra van szükség, főleg egy ilyen csapat ellen. Marco majd elmondja, mi lesz a taktika, és ha olyasmit látok, amiben tudok segíteni, azt megteszem.

Gera hozzátette: ajándéknak tekinti, hogy az Eb előtt és alatt a válogatott mellett dolgozhat

Több héten keresztül készülünk az Európa-bajnokságra, úgyhogy nekem egy ajándék, hogy itt lehetek. Nagyon sokat tanulhatok Marcótól, nagyon tisztelem és elismerem a munkáját. Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy segíthetem a munkáját. Terveztem, hogy megkérem arra, hogy megnézhessem a csapat edzéseit, de így ez is megoldódott.

Úgy gondolja, az első meccs az Eb-n nagy jelentőségű lesz, csakúgy mint, öt évvel ezelőtt az osztrákok ellen.

Tudjuk, hogy milyen csapatok ellen fogunk pályára lépni, de soha nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. Az első mérkőzés mindent meghatároz a csoportban, mint ahogy az osztrákok elleni győzelem nagy lendületet adott nekünk. Most is erre számítok.

Kivonat: Csakfoci