Hokisaink finn légiósa elmondta, hogy már magyar ételeket is megpróbál néha elkészíteni.

– Nem volt könnyű utolérni téged, mivel telik a nyári holtszezonod jelenleg?
– Igen, elég elfoglalt voltam! Itthon vagyok Finnországban, és amellett, hogy természetesen elvégzem az Áron által kiszabott edzésmunkát, golfleckéket is veszek, ez az új hobbim! Biztos vagyok benne, hogy lesz még jobb is, de elsőre nem is megy rosszul!

– Egy évvel ezelőtt azt nyilatkoztad a szerződésed meghosszabbításakor, hogy könnyű döntést hoztál. Idén nem sikerült megszerezni a ligagyőzelmet, sem a Magyar Kupát, mégis hosszabbítottál, ráadásul légiósoktól a magyar mezőnyben szokatlan módon két idényre. Most is könnyű volt a döntés?
– Igen, valóban nem zártunk olyan jó idényt, mint egy évvel korábban. Nagyon más volt ez a szezon, és sokkal nehezebb, számos különböző okból. Nyilvánvaló, hogy profi sportolóként mindig nyerni akarunk, ráadásul a Fradi egy olyan klub, ahol ezt el is várják tőlünk, de nálam már ennél is többről van szó. A szívembe zártam a klubot, minden miatt, amit itt kaptam: a csapat, a társak, az edzők, a stáb, a szurkolók, a közösség. Szóval igen, ha lehet mondani, még könnyebben bólintottam rá még a kétéves ajánlatra is!

– Mi az, amit a legjobban szeretsz abban, hogy Budapesten élsz? Lettek kedvenc helyeid vagy magyar ételeid?
– Tudom, mindenki ezt mondja, de Budapest tényleg fantasztikus város, az otthonom után a kedvencem az egész világon. Errefelé pezseg az élet, mindig van hová menni, bármihez is legyen kedve az embernek. Emellett nagyon szeretem a többi sportágat is követni, szóval remélem, jut majd időm több Fradi-meccsre járni más csapatokhoz is. Kedvenc éttermem is lett, Pesterzsébeten a Duna partján van egy kiváló hely, ahol elképesztően jó a konyha. Ami az ételeket illeti, amióta Magyarországon élek, megkedveltem a leveseket, sőt, néha már arra is vetemedek, hogy magyar ételeket készítsek otthon, mint például a csirkepaprikás.

– Ahogy te is említetted, egy történelmi sikerekkel tűzdelt és egy kevésbé sikeres szezon van a hátad mögött a Ferencváros játékosaként. Mit gondolsz, mire van szükség, hogy visszatérjünk a csúcsra az Erste Ligában?
– Az biztos, hogy jobban kell teljesítenünk, mint csapat. Ha volt valami apró különbség a két szezon között, az az egységes csapatmunkában keresendő, még akkor is, ha apróságokról van szó, és itt is hangsúlyozni kell, rendkívüli nehézségekkel és váratlan helyzetekkel tűzdelt szezon volt az előző. Elképesztő csapategység és egymásért való küzdés alakult ki korábban, azon az úton kell továbbmennünk a következő szezonban. Továbbra is kőkeményen kell melóznunk, minden egyes nap, és ott kell, hogy lebegjen a szemünk előtt a cél: megnyerni a ligát! A bizalmam töretlen az edzőink felé, és biztos vagyok benne, hogy ha maradéktalanul kitesszük a jégre, amit kérnek, akkor újra ott lehetünk a csúcson.

Teljes beszélgetés: Fradi.hu